Правила закочування банок

Жодна господиня не може уявити собі літо без заготовок овочів і фруктів. Деколи навіть ті, хто не любить консервовані продукти, освоюють методи правильного закочування банок, адже всі члени сім’ї люблять смачно і ситно поїсти.

Ми розповімо Вам, як правильно влаштовувати в банки.

Принести задоволення своїм близьким людям в холодний зимовий період та пригостити маринованими огірками або помідорами поспішає кожна господиня. Влітку всі жінки обмінюються найкращими рецептами солінь. Ви хочете навчитися консервувати продукти? Тоді в першу чергу вам потрібно освоїти правила закочування банок.

найскладнішим моментом для молодої господині є вчення про закочуванні банок. Я раніше і не думала, що консервування передбачає собою і стерилізацію банок, для мене все було досить просто, я вважала, що продукти просто закладають в ємності і закривають кришками. А зараз дізналася, виявляється треба стерилізувати не тільки банки, але і кришки.

Якщо даних дій не здійснити, кришки на ваших заготовках роздуються, а овочі або фрукти, вміщені в них, зіпсуються. Для закочування банок знадобиться спеціальна закаточна машинка, на сьогоднішній день в магазинах вибір величезний.

Ну давайте почнемо вчитися, як правильно закочувати банки.

1.Ключі для закочування бувають різними. Вибирайте на свій смак, може ключ – равлик або щуп.

2.Радимо початківцям господиням для закочування банок використовувати автоматичний ключ. Даний процес спроститься і буде швидким. Часто звичайно у продажу є і підробки, неякісні варіації інструменту, будьте уважні.

3. Крім закатывающей машинки для консервування вам знадобиться диск стерилізації та спеціальні щипчики. Для чого потрібен диск? Він необхідний для зручності стерилізації банок, його встановлюють на каструлю з киплячою водою, а зверху ставлять банку. Саме з ним у вас не будуть розбиватися банки, як часто буває без нього. Зауважте, на диск не можна ставити холодні банки, вони можуть лопнути.

4.Процес стерилізації має становити близько п’яти хвилин, можна звичайно і більше. Підливайте воду в каструлю, слідкуйте, щоб вона не википала.

5.Є і рецепти стерилізації банок з вмістом, не лякайтеся, вона не лопне. Після стерилізації виймайте гарячу банку щипцями. Таким образів ви ніколи не обпалите.

6. При прокатуванні ключа по кришці наприкінці перевірте, герметична вона. Для цього вам необхідно спробувати покрутити її рукою. Переверніть банку, далі по краях кришки проведіть вказівним пальцем, чи немає підтікань.

Правила закочування банок

Заготовки завжди дуже смачні, але для їх приготування знадобляться не тільки найкращі інгредієнти, але і досвід. Банки необхідно правильно підготувати, перед тим як класти в них продукти. Освойте правила стерилізації і радуйте своїх близьких консервованими продуктами.
Бажаємо вам удачі в знаннях кулінарної майстерності!

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: