Повітряні булочки

Повітряні булочки – це дуже пухнасті булочки, які просто тануть у роті, ми приготуємо солодкі булочки, але якщо цукор не додавати, а по готовності натерти булочки часником, то можна отримати пампушки.

Інгредієнти:

  • борошно – 500 гр.,
  • дріжджі – 30 гр.,
  • молоко – 190 мл
  • цукати з лимонної кірки – 80 гр.,
  • цукати з апельсинової кірки – 50 гр.,
  • масло – 125 гр.,
  • яйця – 2 шт.,
  • яєчний жовток – 1 шт.,
  • цукор – 80 гр.,
  • цукор з великими кристалами – 60 гр.,
  • ізюм – 80 гр.,
  • терта цедра – 0,5 лимона
  • аніс – за смаком
  • кмин – за смаком
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Просіваємо борошно, робимо в середині лунку, кришимо в неї дріжджі, додаємо трохи молока – накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 15 хв.
  2. Дрібно ріжемо цукати.
  3. Розтоплюємо масло і з’єднуємо його з цукром і яйцем, перемішуємо.
  4. Додаємо суміш до борошна з дріжджами і вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не почне пузиритися.
  5. Додаємо родзинки, кмин, аніс, цедру, цукати, трохи солимо і ще раз вимішуємо тісто.
  6. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
  7. Змащуємо маслом деко, на якому будемо випікати, і формуємо руками з готового тіста булочки, викладаємо їх деко, накриваємо рушником, ставимо в тепло і даємо підійти – тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі.
  8. Змащуємо поверхню булочок збитим жовтком і посипаємо цукром з великими кристалами.
  9. Випікаємо наші повітряні булочки при температурі 180 – 200 градусів приблизно 50 хв, хоча ця цифра умовна, так як багато чого залежить від Вашої духовки і обсягу сформованих Вами булочок.
Вересень 19th, 2015 by

Варто почитати: