Поняття аперитив

Поняття аперитив (фр. Aperitif, від лат. aperire «відкривати») – це алкогольний, але може бути і безалкогольний напій, який подається безпосередньо перед їжею і викликає апетит і слиновиділення. Як аперитивів можуть виступати і соки, морси і компоти. Одними з найпопулярніших аперитивів є: пиво. херес, кампарі, абсент, шампанське, вермут, портвейн, ракія, бехеровка, узо.

Серед напоїв без алкоголю: мінеральні води, грейпфрутовий, апельсиновий, лимонний і томатний соки.

Аперитиви можна розділити на три групи:

  • одинарні – складаються тільки з одного напою,
  • комбіновані – складаються з декількох напоїв, які подають одночасно,
  • змішані – по суті, це коктейлі.

Бажаю приємного перегляду фотогалереї!

Вересень 19th, 2015 by

Варто почитати: