Помідори на зиму «Десертні»

Заготівля томатів на зиму – відповідальна справа, адже кожна господиня хоче закатати помідори смачно і правильно. Рецепт приготування десертних помідорів пропонує зробити ніжну закатку солодкого смаку без додавання оцту. Помідори за цим способом не стерилізуються, а тільки проливаються окропом і заливаються сиропом без спецій. Помірно солодкий варіант овочевий заготовки на зиму дуже сподобається дітям. Помідори виходять ароматні, мають насиченим томатним смаком і запахом. Розсіл з банки застосовується дуже охоче і активно. Він особливо смачний і ніжний. Закачування добре зберігається до наступного врожаю овочів, не втрачаючи чудових смакових якостей. По простому рецептом заготовки десертних томатів можна швидко переробити надлишки врожаю і урізноманітнити повсякденне меню корисними і соковитими консервованими помідорами.

Інгредієнти (на 3-х літрову банку):

  • помідори – 2,8 кг;
  • вода – 1,2 л;
  • цукор – 6 ст. ложок;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • лимонна кислота – 1/4 ч. ложки.

Добре вимийте тверді і зрілі томати. Для закачування відмінно підходять овочі з великим вмістом м’якоті, перевага віддається помідорів середнього розміру і дрібним, якими добре заповнити пустоти в банках. Вага томатів, що входять в 3-х літрову банку, залежить від їх розміру.

Стерилізуйте чисту банку, попередньо вимиту засобом для посуду без запаху або харчовою содою. Деякі господині успішно очищають банки пінкою з господарського мила. Стерилізуйте ємність для закаток будь-яким зручним способом.

Поставте кип’ятитися воду для закачування. У підготовлену банку укладіть помідори, не пошкоджуючи овочі, акуратно заповнюючи дрібними примірниками вільні ніші. Банку заповнюється овочами до самого верху, при цьому потрібно зазначати кількість води, яка необхідна для заповнення банки. Акуратно залийте банку з томатами киплячою водою і залиште ємність на 10 хвилин. Воду намагайтеся лити невеликий цівкою, рівномірно нагріваючи скляний посуд.

Закип’ятіть нову порцію води, додавши сіль і цукор. Прокип’ятіть кришки для заготівлі протягом 7 хвилин. Злийте першу воду з томатів. Вона не знадобиться. Залийте помідори приготовленим розсолом, всипати в банку лимонну кислоту. Любителі спецій можуть додати в розсіл кілька горошин чорного і запашного перцю. Відразу закрийте закатку кришкою і щільно загорніть банку. Переверніть банку, поставте на шийку і укрийте махровим рушником до повного охолодження. Зберігайте заготовку в прохолодному місці. Через 2 місяці після приготування закачування десертні помідори вже можна вживати в їжу.

Травень 6th, 2016 by

Варто почитати: