Полента, рецепт з грибами

Палента

Італійське блюдо під назвою полента стає все популярнішим в наших краях. Поряд з пастою і піцою, її готують на вечірках в стилі «італьяно» і подають у тематичних ресторанах. Приготувати поленту у себе вдома дуже легко, якщо ви вмієте готувати… манну кашу. Так-так, саме це блюдо найбільше нагадує італійське ласощі по консистенції і способом приготування. Ну а додавши до нього зелень і гриби, ви отримаєте відмінну святкове блюдо, яке цілком може стати «зіркою» всього столу, особливо якщо для подання цієї смакоти буде використовуватися посуд gipfel.

Інгредієнти:

Полента – 250 г

Печериці – 300 г

Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Твердий сир – 200 г

Зелений часник – 3-5 стебел

Листя пастернаку – півпучка

Сіль – за смаком

Масло рослинного походження для смаження

посуд gipfel

Палента, рецепт з грибами:

1. Технологія приготування цієї страви влаштована так, що спочатку потрібно зробити грибну «добавку», а вже після неї – саму поленту. Так що чистимо цибулину, нарізаємо його півкільцями, кільцями або кубиками (це вже хто як любить). Викладаємо на розігріту і покриту рослинною олією сковорідку, обсмажуємо з усіх боків.

посуд gipfel

2. Поки смажиться цибуля, швиденько гриби чистимо, нарізаємо їх подрібніше і викладаємо на сковороду. Зверніть увагу, що вогонь повинен бути немаленький: інакше гриби відразу пустять воду і почнуть «варитися». Солимо гриби з цибулею, помішуємо їх час від часу.

посуд gipfel

3. Тепер зваримо поленту! Для початку, невеликий лікнеп: часто полентою називають кукурудзяну крупу і рекомендують варити її 30-40 хвилин. Це неправильно: насправді ж, полентою називається дуже маленька кукурудзяна мука, яка вариться майже моментально. Ну а класичну кукурудзяну кашу (мамалигу) з відповідної крупи дійсно варто варити довше. Для того щоб зварити поленту, ставимо на вогонь каструлю з водою (води повинно бути в 3 рази більше, ніж поленти). Якщо вода вже закипіла, потихеньку всипаємо в неї поленту, весь час помішуючи. Вогонь при цьому робимо дуже маленький. Далі все, як у приготуванні манної каші: постійно помішує кашу і стежимо, щоб не було грудок. Не забуваємо злегка посолити. Через 3-5 хвилин поленту можна вважати готовою.

Полента

4. Нарізаємо зелений часник. Замість нього можна додати в поленту зелений лук.

Полента

5. Далі нарізаємо зелень селери і додаємо в поленту разом з часником. Якщо ви не любите селера, можна взяти будь-яку іншу зелень на ваш смак. Перемішуємо кашку.

Полента

6. Тепер потрібно підготувати сир натерти його на дрібній тертці.

Полента

7. Форму для запікання обробляємо рослинним маслом і викладаємо в неї поленту.

Полента

8. Поверх поленти укладаємо шар грибів з цибулею.

Полента

9. Ну а завершальний шар – сирний. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо в неї нашу форму. Тримаємо там до 10 хвилин, поки сир повністю не розплавиться.

Полента

Полента з грибами і зеленню готова! Ця кашка за смаком нагадує галушки. Тим не менш, блюдо вважається дуже навіть благородним і претендує на звання улюбленого ласощі гурманів.

Полента

Спробуйте приготувати поленту з грибами – і самі переконаєтеся в чудовому смаку того страви!

Полента

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: