Плов з грибами

eda-na-stole-Плов з грибами

Під час посту, коли накладаються серйозні обмеження на вживання продуктів, так хочеться чогось смачного! Порятунком у цей період буде Плов з грибами. В його приготуванні використовується рослинна олія, тому це блюдо дозволяється їсти в суботу і неділю. Влаштуйте свято собі та своїй родині. Навіть для тих її членів, які не постять, овочевий плов буде приємним різноманітністю. Адже не дарма лікарі радять відпочивати від м’яса. Так що Плов з грибами піде всім на користь, не кажучи про бездоганний смак цього пісного страви.

Щоб приготувати Плов з грибами, потрібно:

  • 10-11 печериць середнього розміру;
  • 1 морква;
  • 200г. рису;
  • 1 цибулина;
  • 6 помідорів чері або 2 звичайних помідора;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, перець.

    eda-na-stole-Плов з грибами

Приготування:

  1. Перед тим як починати готувати, замочіть рис в теплій воді.

    eda-na-stole-Плов з грибами

  2. Помийте і наріжте гриби.

    eda-na-stole-Плов з грибами

  3. Смажте гриби на масляній сковороді (не в тій, в якій будете готувати плов) протягом 20-25 хвилин. Якщо вони будуть підгоряти, краще додати трохи води, ніж зайве масло. Адже ми готуємо пісне страву!

    eda-na-stole-Плов з грибами

  4. Помийте морква, очистіть і подрібніть.

    eda-na-stole-Плов з грибами

  5. Цибуля дрібно нашаткуйте.

    eda-na-stole-Плов з грибами

  6. Найкраще готувати плов у чавунці або казані, але за їх відсутності можна легко обійтися чавунною сковородою. До її вибору варто підійти особливо ретельно. Вона повинна бути глибокою – мінімум 6 див. Підрум’яньте в сковороді, в якій будете готувати плов, цибулю і моркву. Цибуля повинен прийняти жовтуватий колір, а морква – стати більш блідою.

    eda-na-stole-Плов з грибами

  7. На обсмажування цибулі та моркви піде 3-4 хвилини. За цей час потрібно нашаткувати помідори.

    eda-na-stole-Плов з грибами

  8. Додайте помідори до цибулі і моркви. Тушкуйте 5 хвилин.

    eda-na-stole-Плов з грибами

  9. Додайте в сковороду обсмажені гриби. Посоліть, поперчіть. Розраховуйте, що рис, який слід додати трохи пізніше, теж візьме в себе сіль. Додайте промитий до чистої води рис. Все добре перемішайте, тому що буде більше заважати не можна, інакше вийде рисова каша.

    eda-na-stole-Плов з грибами

  10. Акуратно налийте в сковороду воду так, щоб вона покривала рисово-овочеву суміш на два пальці. До країв сковороди вода повинна не доходити на 2 сантиметри. Це оптимальне співвідношення всіх компонентів, при якому рис не буде сухим або мокрим, а плов не буде валитися через краї, як в оповіданні Н.Носова Мишкова каша.

    eda-na-stole-Плов з грибами

  11. Тушкуйте плов під кришкою близько 20 хвилин. Якщо не вгадаєте з кількістю води, і вона не встигне піти до того часу, коли звариться рис, зробіть на поверхні плову невеликі дірочки до дна. Це допоможе вологи швидше випаруватися.

    eda-na-stole-Плов з грибами

  12. Плов готовий. Свіжа зелень і томати прекрасно доповнять його смак. Приємного апетиту!

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: