Піца з моцарелою і копченою ковбасою

Піца з моцарелою і копченою ковбасою є класичним рецептом італійської кухні. Єдина зміна, яку я внесла – замінила томатну пасту кетчупом, а помідори не використовувала зовсім, оскільки їх не люблять мої діти. Ви можете наслідувати оригінальному приготування, тоді ваша піца буде ще смачніше.

Якщо ви готуєте піцу для маленьких дітей, то рекомендую замінити ковбасу вареним курячим філе, а замість кетчупу використовувати томатну пасту домашнього приготування.

Для приготування тіста для піци я використовувала:

Склад:

1,5-2 ст. борошна в/с;

? склянки молока;

1 куряче яйце;

1 ч. л.(10г) сухих дріжджів;

1 ст. л. цукрового піску;

1,5-2 ст. л. соняшникової або оливкової олії;

Сіль.

Рецепт приготування:

Приготування тіста:

Дріжджі перетерти з цукровим піском і залити 2 ст. л. молока. Перемішати. Залишити приблизно на 5 хвилин.

Коли отримана суміш почне злегка пінитися, додати вершки, молоко і рослинне масло, розбити яйце. Посолити.

Все ретельно перемішати.

Додати борошно, замісити тісто, залишити в теплі на 20-30 хвилин. Тісто для нашої піци готово.

Для приготування піци вам знадобиться:

Отримане дріжджове тісто;

100г сиру моцарелла;

200г копченої ковбаси;

2 ст. л. кетчупу;

Рослинна олія;

Спеції за бажанням.

Приготування піци:

Посипати стіл борошном і розкачати два пласта тіста.

Форми або деко змастити олією. Вирізати тісто по формі для випічки або відразу перенести на деко.

Проколоти тісто в деяких місцях і змастити кетчупом або томатною пастою. Зверніть увагу на те, щоб томат-паста була несолодка.

Копчену ковбасу нарізати соломкою або тонкими кружечками. При використанні відвареного курячого філе порізати його маленькими шматочками.

Викласти ковбасу в один шар поверх кетчупу. При додаванні томатів, помідори викласти упереміш або нижнім шаром.

Сир натерти на будь тертці. Якщо відсутнє моцарелла, то можна використовувати сир інших твердих або напівм’яких сортів.

Посипати ковбасу тертим сиром.

Розігріти духовку до 190-200 градусів, випікати до тих пір, поки сир не зарум’яниться (близько 15 хвилин). У цей час приготувати велике плоске блюдо для піци або спеціальну дошку.

Готову піцу перекласти на блюдо, спеціальним ножем нарізати порційними шматочками.

Піцу подати на стіл на блюді, лише потім розкласти в порційні тарілки.

Результат:

Квітень 23rd, 2016 by

Варто почитати: