Піца з грибами та ковбасою

Піца з грибами та ковбасою – це один з варіантів популярної піци, для начинки можна взяти напівкопчену або копчену ковбасу, а також салямі, хоча, якщо замість ковбаси взяти шинку, то теж буде непогано. Цю піцу ми приготуємо на основі сирного тіста (ще один варіант якого можна знайти тут), але якщо Ви хочете тісто звичайне (дріжджове або бездріжджове), то всі варіанти його приготування можна прочитати тут.

Порцій – 4,

Час приготування – 50 хвилин.

Інгредієнти:
Для тіста:

  • сир сирний (нежирний) – 100 гр.,
  • молоко – 4 ст. л.,
  • рослинного олія (бажано оливкова) – 4 ст. л.,
  • сіль – 1,5 ч. л.,
  • борошно – 200 гр.,
  • розпушувач – 1 ст. л.

Для начинки:

  • кетчуп – 8 ст. л.,
  • томати (свіжі або консервовані) – 800 гр.,
  • гриби (консервовані) – 700 гр.,
  • цибуля ріпчаста (середній) – 2 шт.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • чорний мелений перець – 1 щіпка,
  • орегано (материнка) – 1 ч. л.,
  • ковбаса (шинка) – 12 тонких гуртків,
  • сир (в ідеалі «Моцарелла» або «Чеддер») – 100 гр.,
  • рослинна олія (оливкова) – 2 ст. л.

Готуємо піцу так:

  1. З’єднуємо всі інгредієнти для приготування тіста (сир, молоко, рослинне масло, сіль і розпушувач). Замішуємо тісто. Деко для випікання змащуємо маслом і розкачуємо на ньому тісто (я розрівнюючи спочатку руками, а потім невеликий качалкою)
  2. З’єднуємо кетчуп з рослинним маслом і змащуємо їм поверхню тесту.
  3. Нарізаємо тонкими слайсами гриби і кружечками помідори. Якщо помідори свіжі, то їх можна обшпарити і зняти шкірку, з консервованих томатів бажано також видалити шкірку.
  4. Розкладаємо на поверхні піци помідори, присаливаем їх, посипаємо перцем і орегано, зверху розкладаємо кружечки ковбаси, тонкі скибочки сиру (сир можна натерти на крупній тертці і посипати їм піцу) і грибів.
  5. Збризкуємо зверху 1 ст. л. рослинної олії і відправляємо деко з піцою в розігріту до 220 градусів духовку приблизно на півгодини.
  6. Піца з грибами та ковбасою готова, подаємо її на стіл відразу.

    Підказка

    Всі рецепти піци можна прочитати тут.

Вересень 19th, 2015 by

Варто почитати: