Піца в мультиварці

29-m

Піца є традиційним італійським блюдом. Проте в даний час вона широко поширилася по всьому світу.

Існує безліч рецептів приготування піци. Справжню італійську піцу прийнято випікати в спеціальній печі. В Італії піцерія, не має такої печі, не може називатися піцерією. У нас же (в силу відсутності печей) досить широко поширені рецепти піци в духовці.

Ще одним популярним способом приготування піци є мультиварка. Піца в мультиварці виходить не менш смачною, ніж піца в духовці. Однак мультиварка користуватися набагато простіше і зручніше.

Розглянемо, як приготувати піцу в мультиварці?

Інгредієнти для піци в мультиварці

Для приготування тіста:

  • 500 грам борошна
  • 1 яйце
  • 300 мл води
  • 20 грам масла
  • ? чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 пакетик сухих дріжджів.

Для начинки можна використовувати будь-які м’ясні або овочеві інгредієнти і тертий сир.

Як приготувати піцу в мультиварці?

Піца в мультиварці

Для початку нам необхідно замісити тісто. Для цього на робочу поверхню гіркою висипаємо борошно. Робимо поглиблення в центрі (як кратер вулкана). У це поглиблення поміщаємо яйце, масло, сіль, цукор і дріжджі. Починаємо замішувати тісто для піци в мультиварці, поступово додаючи воду і збираючи борошно по краях. До речі, якщо ви любите щоб піца була тонший спробуйте замість дріжджового тіста використовувати бездріжджове. Після того, як у нас вийшло м’яке і еластичне тісто, поміщаємо його в окрему миску, накриваємо рушником і відставляємо в сторону. Поки тісто відпочиває, займемося приготуванням начинки для піци в мультиварці.

Як уже говорилося, в якості начинки можна використовувати будь-які вибрані вами, інгредієнти. Ми будемо використовувати варену ковбасу, солоний огірок, гриби і зелень.

Нарізаємо всі інгредієнти так, як нам зручно. Приміром, кубиками або часточками.

Розкачуємо тісто. У нас має вийти круг, який за розмірами збігається з дном мультиварки.

Розкатане тісто кладемо в чашу мультиварки. Тісто можна трохи змастити томатним соусом або кетчупом. Зверху викладаємо начинку в довільному порядку. Посипаємо все тертим сиром.

Закриваємо кришку мультиварки. Встановлюємо режим”Випічка”. Піца готується в мультиварці приблизно 45 – 50 хвилин або до готовності інгредієнтів начинки.

Після закінчення зазначеного часу дістає піцу з мультиварки, викладаємо на плоске блюдо і нарізаємо на шматки.

Піца в мультиварці може подаватися як гарячою, так і холодною. Ви можете зберігати таку піцу в холодильнику кілька днів. У холодному вигляді вона не втратить своїх смакових якостей.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: