Пісочне печиво з кунжутом

чи Любите ви пісочне печиво? М’яке, розсипчасте, пахне ваніллю і домашнім затишком? А чи давно ви пекли його? Потрібно обов’язково спекти, порадувати домочадців! Адже воно робиться легко і швидко, всі інгредієнти доступні і скоріше за все є у вас прямо зараз! Можна взяти з собою на кухню дітей, щоб вони допомогли вам вирізати формочками печиво або хоча б звичайними чарками. Це дуже захоплююче заняття, адже малюки дуже люблять допомагати батькам! А якщо дітей у вас немає, підключайте будь-якого члена сім’ї, адже так здорово робити щось разом, особливо якщо це таке смачне печиво!

Так що, біжіть на кухню і дивіться у ваш холодильник. Найголовніший компонент – це майонез. Так-так, не дивуйтеся! Саме смачне домашнє розсипчасте печиво виходить тільки на майонезі!


Необхідні інгредієнти:

Майонезу потрібно буде всього 100 р.
А ще нам знадобляться вершкове масло або в крайньому випадку маргарин – 125 г,
два невеликих яйця,
100 г цукру,
ванілін,
пара чайних ложок розпушувача
і, звичайно, борошно – 3-3.5 склянки.

Пісочне печиво з кунжутом, приготування:

Крок 1.
Маслу потрібно дати трохи підтанути, а потім енергійно змішати з цукром (можна міксером). Потім додати яйця і ще раз добре перемішати. Потім майонез. Ще вимішати. Потім розпушувач і ванілін. Якщо раптом знайдуться кориця, імбир або кардамон, то взагалі буде чудово. І потроху починаємо підмішувати борошно. Спочатку ложкою, а потім вже і руками, поки наше тісто не перестане приставати до рук і не стане м’яким і блискучим. Збираємо його в грудку.
Замішуємо тісто.
Крок 2.
Пора розігрівати духовку – градусів до двохсот. Поки вона нагрівається, ділимо тісто на дві частини. Кожну частину акуратно розгортаємо в пласт товщиною десь один сантиметр і вирізаємо формочками або чаркою печиво. Можна обваляти його в кунжуті, щоб смачніше було.
Валяем печиво в кунжуті і відправляємо в духовку.
Крок 3.
Деко олією, до речі, можна не змащувати – печиво не прилипає. Випікаємо до готовності, хвилин 30-40. Надійніше всього орієнтуватися по запаху. Як тільки запахне чудовим домашнім печивом, можна наливати чашку свіжозавареного чаю і кликати домочадців до столу!

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: