Пісний борщ із квасолею в мікрохвильовці

Влітку багато переходять на більш легку їжу і намагаються готувати замість жирних і калорійних страв окрошку або літній борщ. Але непоганою альтернативою цим стравам стане річний пісний борщ із квасолею в мікрохвильовці. Цей борщ хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді, тому що він виготовлений без м’яса і на соняшниковій олії.

У борщі немає картоплі, але її з успіхом замінює квасоля. Як відомо, вона багата магнієм, який відповідає за імунну систему. Велика кількість міститься в квасолі кальцію бере участь у формуванні кісткової системи. У ній також багато калію, який незамінний для нормальної роботи серця і профілактики атеросклерозу. Корисна квасоля і тим, що знижує цукор у крові, а ще ці бобові потрібно їсти людям при гастриті зі зниженою кислотністю.

Щоб надати пісного борщу гарний насичений колір, найчастіше використовують томатну пасту. Але в нашому рецепті він підфарбований паприкою. У борщі немає звичної засмажки, так як страва готується в мікрохвильовій печі. Завдяки такому способу варіння основна частина вітамінів в овочах зберігається. Та й навряд чи комусь захочеться в літню спеку стояти зайвий раз біля плити. Борщ з квасолею в мікрохвильовці вариться набагато швидше. А ще влітку можна готувати борщ з помідорами, але це вже зовсім інший рецепт.

Інгредієнти:

  • квасоля – 0,5 склянки;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • масло рослинне – 50 г;
  • капуста білокачанна – 150 г;
  • вода – 1,5 л;
  • паприка – 1 ст. ложка;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • цукор – 1 щіпка;
  • перець чорний горошком – 10 шт.;
  • буряк невеликого розміру – 1 шт.;
  • сіль – за смаком.

Приготування річного пісного борщу з квасолею в мікрохвильовці

Квасолю переберіть і добре промийте. Замочіть її в прохолодній воді на вісім годин.

Набряклу квасолю опустіть в киплячу воду і варити 1-1,5 години. Квасоля повинна стати м’якою, але не розваритися. Воду не соліть, так як боби в солоній воді дуже довго залишаються жорсткими. Відварену квасолю відкиньте на друшляк для стікання води.

У каструлю налийте олію і добре його накалите. Покладіть цибулю, порізану півкільцями, закрийте кришкою і поставте в мікрохвильовку.

При максимальній потужності готуйте 10 хвилин. Моркву натріть на корейській тертці і додайте до цибулі.

Овочі перемішайте і готуйте ще п’ять хвилин.

Налийте в каструлю окріп.

Покладіть квасоля.

Знову поставте каструлю в мікрохвильову піч, зменшіть потужність і готуйте 5 хвилин.

Покладіть нашатковану капусту і перемішайте.

Додайте паприку, сіль і цукор.

Поставте в мікрохвильовку на 2 хвилини. Покладіть лавровий лист і перець.

Буряк натріть на дрібній тертці і покладіть в борщ.

Поставте борщ в мікрохвильовку і слабкої потужності готуйте ще 10 хвилин.

Дайте борщу настоятися близько півгодини і можете наливати в тарілки.

У тарілку з борщем покласти сметану і посипте подрібненою зеленню.

Травень 1st, 2016 by

Варто почитати: