Пісні щі з квашеної капусти в мультиварці

Хочу поділитися з вами смачним рецептом щей в мультиварці. Готувати ми будемо щі з квашеної капусти в мультиварці. Як приготувати квашені щі в мультиварці я розповім вам докладніше далі.

Пісні щі в мультиварці готувати не складно, вам у цьому допоможе чудо техніка – мультиварка. Щі в мультиварці виходять дуже смачними і апетитними. Отже, приступимо до приготування щів з квашеної капусти в мультиварці.

Для приготування щів в мультиварці нам знадобиться:

квашена капуста -500 р.,

картоплю -3 шт.,

морква – 1 шт.,

томатна паста – 2 ст. л.,

цибуля ріпчаста – 1 шт.,

овочева суміш «лечо» (заморожена) -300 р.,

рослинне масло,

лавровий лист, сіль, перець – за смаком

Час приготування пісних щей в мультиварці: – 60-80 хв.

Кількість порцій щей в мультиварці: – 6

Спосіб приготування щів з капусти в мультиварці:

Пісні щі – це традиційне блюдо російської та м’ясо в їх складі з’явилося далеко не відразу. Спочатку наші предки робили борщ з капусти (як квашеної, так і свіжої), до нас дійшли так само рецепти зелених щей з щавлю та кропиви. Але сьогодні ми поговоримо про класичному рецепті пісних щів з кислої капусти, але замість російської печі, будемо їх готувати в сучасній диво – каструлі: мультиварці. Самий головний секрет приготування щів в мультиварці – смачна хрустка квашена капуста, краще домашнього приготування. І так почнемо.

Квашену капусту при необхідності промиваємо (якщо вона дуже кисла). У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо капусту і виставляємо програму «Гасіння». Закриваємо кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин.

Тим часом миємо й чистимо овочі – морква, картопля, цибуля.

Доведену до напівготовності капусту перекладаємо в іншу ємність, а надлишки масла залишаємо в чашу мультиварки.

Виставляємо програму «Смаження» і пасеруємо спочатку нарізану півкільцями цибулю.

Потім туди ж додаємо натерту на крупній тертці моркву.

Через 5-7 хвилин додаємо пару жмень замороженої овочевої суміші. До складу суміші «Лечо» входять перець і помідори, у літній час можна використовувати свіжі овочі.

Залишилося покласти пару ложок томатної пасти і зажарка для наших щей готова.

В чашу з пасерованими овочами додаємо квашену капусту і все перемішуємо.

Тепер виставляємо в мультиварці програму «Суп» і доливаємо 2 літри гарячої води, майже окропу.

Настала черга картоплі – один з секретів приготування російських щей, полягає в те, що картопля не ріжуть кубиками або брусочками як в інші супи, а відварюють цілком. Великі картоплини можна розрізати на частини і додати в чашу мультиварки.

Коли пролунає сигнал таймера, картопля виймаємо, розминаємо його виделкою і викладаємо назад в щі.

Пісні щі в мультиварці готові, але не поспішайте відразу ж подавати їх до столу, дайте настоятися кілька годин (краще на ніч).

Не забудьте подати до столу сметану, зелень і зубчики часнику.

Квітень 23rd, 2016 by

Варто почитати: