Пісна рисова каша з сухофруктами

Рецепт пісної рисової каші теж на всяк випадок варто мати у своєму кулінарному арсеналі. Ви не замислювалися, що може бути краще молочної каші на сніданок? Це і смачно, і корисно, і дає запас енергії на кілька годин. Під час посту звичайне молоко можна замінити, наприклад, соєвим.Але в наших магазинах такий замінник коштує досить дорого. Тоді на допомогу приходять сухофрукти – вони додають цю приємну солодкість, яку зазвичай і дає молоко. Якщо говорити про сорт рису, то можна брати як «жасмин», так і звичайний круглий.

Із зазначеного нижче кількості інгредієнтів можна приготувати приблизно 2 порції каші.

Інгредієнти:

  • рис – 150 мл (в мірній склянці);
  • вода – 350 мл;
  • яблуко або груша свіжі – 0,5 шт.;
  • курага – 4-5 шт.;
  • паличка кориці або 1 ч. ложка порошку;
  • куркума мелена – 1 щіпка;
  • сіль.

Відміряти потрібну кількість рису з допомогою мірної склянки – не випадково в рецепті обсяг крупи вказаний в мілілітрах. Потім його перебрати і промити в холодній воді.

Точно так само вимити і сухофрукти. Якщо вони вам здаються занадто жорсткими, то можна занурити їх у воду кімнатної температури, щоб вони отмокла протягом 10-15 хвилин і стали м’якими.

Свіже яблуко покришити кубиками. Курагу бажано покришити на більш дрібні шматочки.

Покласти все в каструлю і залити водою.

Додати сіль, корицю та інші спеції за смаком. На фото додано куркума, яка в маленькій кількості не змінює смак, але надає рисової каші трохи жовтуватий колір. адже, як відомо, відтінки жовтого підсилюють апетит. Все перемішати.

Довести рис до кипіння, зменшити вогонь і варити, поки крупинки не вбере всю воду – рідини в каструлі не повинно залишатися зовсім.

Перед подачею паличку кориці витягнути – вона вже зробила свою справу, її можна обполоснути і використовувати для приготування інших страв. Приємного апетиту!

Травень 6th, 2016 by

Варто почитати: