Пісна підлива рецепт приготування

На дворі грудень, а це значить, що настав час Різдвяного посту. Як відомо, під час посту, віруючим людям доводиться обмежувати себе у звичній для всіх їжі. М’ясні, рибні, молочні страви під суворою забороною. Ось і доводиться тим, хто постує людям харчуватися кашки та гарнірами. Але, якщо постаратися і проявити трішки старання, то і пісну їжу можна зробити дуже смачною і апетитною.

Пропоную вашій увазі рецепт приготування підливи з овочів. З такою підливою будь гарнір стане кулінарним шедевром. Причому при приготуванні цієї страви можна сміливо прибирати або додавати інгредієнти в залежності від ваших гастрономічних уподобань. Обов’язково порадуйте своїх рідних і близьких цієї смачної овочевою підливою під час посту.

Отже, для приготування пісної підливи з овочів нам знадобляться наступні

Склад:

1. Баклажан великий – 1 шт.;

2. ? Головки середньої цвітної капусти або 3 качана капусти броколі;

3. 4 маленьких цибулини;

4. 2-3 пір’їнки зеленого лука;

5. Томатний сік – 1 склянку (2 ст. л. томат-пасти);

6. Сіль, запашний перець;

7. Рослинне масло.

Покрокова інструкція по приготуванню пісної підливи:

Рецепт приготування:

Візьміть баклажан, гарненько його помийте, очистіть від шкірки, якщо вона товста. Потім потрібно баклажан порізати на невеликі квадратики.

Цвітну капусту розділите акуратно з суцвіттям, промийте під проточною водою. Замість цвітної капусти можна використовувати капусту брокколі.

Поставте на вогонь сковороду, налив неї соняшникову олію. Коли сковорода гарненько розігрілася, відправте в неї подрібнений баклажан і обсмажуйте його з усіх сторін протягом семи хвилин.

Слідом за баклажаном в сковороду відправляється кольорова капуста.

Зменшуємо вогонь і смажимо баклажан з капустою ще протягом п’яти хвилин.

В цей час ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо кільцями.

Нарізану цибулю, відправляємо на сковороду.

Продовжуємо смажити овочі все разом ще три хвилинки.

В підігрітій воді розбавляємо томатну пасту і виливаємо в сковороду.

Тепер овочі потрібно посолити, поперчити і додати спеції за вашим смаком. Продовжуємо тушкувати овочі в томатній пасті ще десять хвилин під кришкою.

Зелений лук необхідно помити і дрібно порізати.

Після закінчення зазначеного часу, знімаємо готову овочеву підливу з вогню.

Кладемо в неї подрібнений зелений цибулька і все добре перемішуємо.

Ось так зовсім не складно можна приготувати дуже смачну підливу з овочів, яка прекрасно буде поєднуватися з будь-яким з гарнірів. Це дійсно відмінне блюдо дтя тих, хто дотримується посту! Спробуйте і переконайтеся самі.

Травень 7th, 2016 by

Варто почитати: