Пікантний гранатовий соус

гранатовий соус

Азербайджанський гранатовий соус Наршараб надає особливої пікантності м’ясних страв.

Необхідні інгредієнти для приготування:

  • 1 кг гранатів
  • цукор, сіль, мелений перець, коріандр за смаком

Спосіб приготування гранатового соусу.

Гранати очистіть від шкірки, відокремте зерна.

Помістіть гранатові зерна в каструлю, поставте на невеликий вогонь. Ретельно видавлюйте сік дерев’яним товкачем, поки не побачите, що білі кісточки відокремилися.

Потім поставте сито з металевої сіткою на іншу каструлю, налити в нього гранатову масу. Продовжуйте розминати зерна. При цьому сік стікатиме в каструлю.

Після тог, як в ситі залишаться тільки кісточки, поставте каструлю з соком на вогонь. Варіть на повільному вогні, поки гранатовий соус не стане злегка густуватим.

Слідом додайте всі спеції, перемішайте і зніміть з вогню. Дайте трохи охолонути.

Найкраще такий кисло-солодкий соус поєднується з смаженим м’ясом і шашликами.

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: