Пельменна запіканка рецепт з фото

Самим простим і швидким у приготуванні, безперечно, є таке блюдо як пельмені, куплені в магазині. Вони виручають зайнятих людей, у яких не вистачає часу на приготування повноцінного домашнього обіду або вечері. Звичайно, в ідеалі пельмені краще готувати самим від початку і до кінця. Тоді ти знаєш, з чого складається пельменный фарш і тісто. Однак така розкіш далеко не кожному під силу, адже процес ліплення пельменів займає багато часу.

Тому найпростіше вибрати одного з кращих виробників і набувати пельмені перевіреної торгової марки. Але деколи ці самі пельмені настільки набридає, що хочеться чого-то нового. Якщо вибору немає і на вечерю знову пельмені, пропоную їх трохи прикрасити.

Отже, приготуємо пельменну запіканку. Таким чином, звичайні пельмені придбають вишуканий смак і вигляд, а вам не доведеться в черговий раз дивитися на тарілку з приевшимися шматочками фаршу в тесті.

Що потрібно, щоб приготувати пельменну запіканку:

Склад:

Пельмені – близько 300-400 грам;

Сир твердий – 100 грам;

Помідори – 2-3 шт. невеликого розміру;

Трохи майонезу;

Вершкове масло – 20 грам;

Перець, сіль;

Зелень.

Як приготувати пельменну запіканку:

Рецепт приготування:

Пельмені відваримо до готовності в підсоленій воді. Час приготування, як правило, пишеться на упаковці виробника.

Помідори наріжемо кружальцями.

Коли пельмені будуть готові, викладемо їх шумівкою на тарілку. Додамо трохи вершкового масла, щоб вони не були сухими. Перемішаємо.

Зверху викладемо кружечки помідорів, а на них притрусим перець чорний мелений.

Помідори поллємо сіточкою з майонезу.

Залишилося щедро посипати майбутню пельменну запіканку тертим сиром і поставити на дві хвилини в мікрохвильову піч. Коли сир розплавиться, а помідори злегка стануть м’якими, стане ясно – пельменна запіканка готова до вживання. Цієї кількості пельменів вистачить на дві порції.

При подачі притрусіть запіканку рубаною зеленню і їжте із задоволенням. Здавалося б звичайні пельмені придбали найнесподіваніший зовнішній вигляд. А на смак таке блюдо просто чудове – воно соковите і пікантне.

Так що всім гурманам, у кого немає часу на кулінарні шедеври, рекомендую прикрасити звичайні пельмені таким чином. Особливо зручно готувати цю запіканку тим, у кого є МІКРОХВИЛЬОВА піч.

Результат:

Травень 4th, 2016 by

Варто почитати: