Печиво з моркви з горіхами

Сьогодні цей оранжевий овоч, морква, вирощують повсюдно, але в Агліі їй приділяється підвищена увага: англійці зі шкіри геть лізуть, щоб виростити моркву-гигантшу.

Морква дуже корисна дітям і якщо ваша дитина відмовляється нею похрумтіти в свіжому вигляді або верне носа від овочевого пюре, приготуйте для нього печиво з моркви, тим більше що з подрібненої моркви каротин засвоюється набагато краще.

Що потрібно для приготування:

Склад:

Моркву яскравих кольорів, крім жовтого – 2 шт. В жовтих сортах каротину міститься дуже мало;

Яблого солодкого або кисло-солодкого сорту – 1 плід;

Масло вершкове (не спред вершковий) – 100 г;

Борошно, бажано, житниця – 2 склянки;

Яйце куряче – 2 шт.;

Цукор буряковий – півсклянки;

Розпушувач – пакетик;

Будь горішки – жменя.

Як приготувати печиво з моркви:

Рецепт приготування:

Моркву добре вимити від забруднень, зчистити верхній шар коренеплоду (не потрібно зрізати товсті пластини), ще раз сполоснути водою і натерти через дрібну тертку.

Горіхові ядерця стовкти в ступці або подробити за допомогою качалки.

З яблука зрізати шкірку, натерти через дрібну тертку і змішати з морквою.

Розтопити в мисочці вершкове масло.

Розбити яйця і збити з цукром, а щоб легше це було зробити, яйця можна підігріти, зовсім трохи.

До яєчної маси додати морквяно-яблучну суміш, горіхи, масло, розпушувач і борошно. Все перемішати, замішуючи одночасно тісто.

Включити духовку, виставити режим в 200 градусів. Поки духовка буде набирати температуру, на деко викласти тісто порціями. Викладати можна столовою ложкою або формувати порції мокрими руками, скачуючи їх кульками. Час випікання 25 хвилин.

При подачі печиво з моркви можна посипати цукровою пудрою або залишити, як є.

Результат:

Квітень 18th, 2016 by

Варто почитати: