Печиво Сочник

Назва цієї страви походить від назви Святвечора – дня, який передував Різдва. Як відомо, на Різдво готуються спеціальні святкові страви, одним з яких і було печиво (сочник) з сиру. Зараз сочні або сочники з сиру готують не тільки на Різдво, але й протягом усього року. Існують різні рецепти приготування традиційної випічки, одним з них я і ділюся.

Печиво Сочник.

Інгредієнти для приготування сочника з сиру:
550 гр. цукру,
сода, гашене оцтом,
1 яйце,
220 гр. маргарину,
борошно – скільки візьме,
цукрова пудра.

Приготування сочника з сиру.

Сир добре розімніть або розітремо в блендері.
Додамо яйце і соду, гашену оцтом.
Маргарин розтопити, додамо в загальну масу і ретельно перемішати.

Все ретельно перемішати.

Борошна додати стільки, скільки візьме тісто. По консистенції воно повинно бути рідким, але і не сильно крутим – таким, щоб можна було легко з ним працювати. Викладемо тісто на робочий стіл і вымесим руками.

Місимо тісто.

Тепер починаємо формувати печиво. Беремо невеликий шматочок тіста, розкачуємо його в корж товщиною приблизно 0,7 мм. Корж одною стороною занурюємо в миску з цукром,

Коржик з тіста занурюємо в миску з цукром.

потім складаємо вдвоє так, щоб цукор виявився всередині і занурюємо в миску половиною іншого боку коржі.

Складаємо корж.

Складаємо ще вдвічі.

Складаємо ще вдвічі.

Тепер ми маємо трикутничок. Один бік ми макаємо в цукор, іншу залишаємо без цукру.

Деко змащуємо олією і викладаємо на нього печиво, стороною з цукром вгору.

Викладаємо наше печиво на деко.

Випікаємо в розігрітій духовці 25-35 хвилин.

Готове печиво посипаємо цукровою пудрою.

Сочник готовий.

Ось і все, наш сочник з сиру готовий!

Подавайте сочник з чаєм.

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: