Печиво «Повітряні хмари» рецепт з фото

Сьогодні я хочу поділитися з вами ще одним простим, але дуже оригінальним рецептом приготування смачного домашнього печива. Особливо воно припаде до смаку любителям такого ласощі, як безе. Але, на відміну від цього самого безе, готується наше печиво набагато швидше і не забере у вас багато дорогоцінного часу.

Готове печиво відлітає зі столу за лічені хвилини, тому що смак у нього дійсно чудовий. Спробуйте спекти для своїх рідних і близьких печиво «Повітряні хмари», і переконайтеся у всьому самі!

Для приготування печива «Повітряні хмари» нам потрібні наступні інгредієнти:

Склад:

1. яєчні білки – 3 шт.;

2. цукровий пісок – 75 грам;

3. ванільний цукор;

4. цукрова пудра – 50 грам;

5. крохмаль – 30 грам;

6. горіхи – 50 грам;

7. шоколад – 50 грам.

Покрокова інструкція з приготування печива «Повітряні хмари»:

Рецепт приготування:

В першу чергу приготуйте глибоку миску, де буде замішуватися тісто для наших майбутніх печива. В окремий посуд розбийте сирі курячі яйця, відокремлюючи при цьому білки від жовтків. Білки перелийте в приготовлену миску.

Додайте білки щіпку солі і гарненько збийте їх віночком або міксером до утворення крутий білої піни.

Тепер засипте збиті білки цукровим піском і ванільним цукром. Тут можна також використовувати рідку ванільну есенцію.

Картопляний крохмаль з’єднайте з цукровою пудрою. Поучившуюся суміш спочатку потрібно просіяти крізь сито, а потім додати в миску до решти інгредієнтів. Ретельно перемішайте ложкою всі компоненти.

Візьміть будь горішки на ваш смак, очистіть їх від шкаралупи або лушпиння, якщо такі є, а потім подрібніть. Можна використовувати при цьому толкушку для приготування картопляного пюре. Подрібнені горішки можна трохи підсушити на гарячій сковороді, так вони будуть більш хрусткі.

Плитку шоколаду поломайте на невеликі шматочки.

Горіхи і шоколад з’єднайте і всі разом додайте в тісто. Ретельно все ще раз перемішайте для рівномірного розподілу горіхів і шоколаду по всьому тесту.

Духовку заздалегідь нагріваємо, виставивши температуру 150 градусів. В цей час підготуйте лист, на якому будуть випікатися наші печива. Змастіть її рослинним маслом. Якщо ви використовуєте силіконовий килимок, то його змащувати не потрібно. Починаємо викладати чайною ложкою тісто для майбутнього печива на деко.

Відправляємо деко в духовку на двадцять п’ять хвилин.

Після закінчення зазначеного часу виймаємо деко з готовим печивом з духовки і залишаємо його на деякий час для охолодження.

Нам залишилося тільки прикрасити ці «повітряні хмари» з печива. Тут можете проявляти фантазію і експериментувати. Можна, наприклад, зверху посипати шоколадною крихтою печива або кокосовою стружкою.

Печиво виходить дуже легким, повітряним, ніжним і просто тане в роті. Так що ставте чайник і запрошуйте всіх до столу!

Результат:

Квітень 24th, 2016 by

Варто почитати: