Печіночники

Свиняча або куряча печінка – дуже корисний продукт. У ній міститься мала кількість жирів і багато білків, що дозволяє віднести її до продуктів дієтичного харчування. Калорійність 100 грамів продукту складає всього 109 Ккал. Крім цього печінка багата різними мікроелементами, такими як залізо, натрій, магній і багатьма іншими. В ній містяться жиророзчинні вітаміни ( А, К, Д, Е), а також необхідні вітаміни групи В. Цей продукт рекомендується використовувати в їжу людям з анемією, атеросклеротичними змінами в стінках судин, хворим на гіпертензію та цукровий діабет.
Печінку можна варити або смажити. Я хочу запропонувати простий у приготуванні і смачний рецепт цього корисного продукту – печіночники. Їх основними інгредієнтами є печінка (свиняча або куряча на особистий розсуд), сало і цибулю.

Печіночники.

Для їх приготування знадобиться:
– 500 г свинячої печінки (або курячого).
– 200 гр свіжого сала.
– 2 цибулини середнього розміру.
– 1 яйце.
– півсклянки рису (на вибір).
– сіль, перець.
– рослинна олія для обсмажування.

Інгредієнти для печіночників

Печінка промити, видалити прожилки. Якщо печінка свиняча, то необхідно залити її водою або водою з молоком (1:1) і поставити в холодильник на годину. Потім порізати на шматки і пермолоть на м’ясорубці.
Також через м’ясорубку пропустити і свіже сало.
У м'ясорубці прокручуємо печінку і сало

Цибуля ріпчаста дрібно порізати і додати перемелену печінку.
Додаємо цибулю

Вбити яйце. Додати сіль і мелений перець за смаком. Перемішати все добре. Якщо вийти сильно рідка суміш, то потрібно додати 1-2 столові ложки борошна.
Рис відварити і змішати з печінкою.
Додаємо рис

Можна робити і без нього, але в цьому випадку печіночники виходити більш щільні і тверді. Викладати отриману суміш на сковороду з маслом, обсмажувати з одного та іншого боку до готовності.
Смажимо

Їсти готові печіночники можна з будь-яким гарніром, але найбільш вдалим, на мій погляд, є картопля.
Печіночники готові

Приємного апетиту!

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: