Печінковий торт в мультиварці з морквою

Піч в мультиварці печінковий торт набагато зручніше, ніж в духовці: менше клопоту, так і витрат часу – теж. Любителів курячої печінки цей рецепт явно не залишить байдужими – обов’язково захочеться спробувати таку страву. І, зрозуміло, спочатку дізнатися, як його приготувати.
Куряча печінка – продукт, який до делікатесів ніколи не ставився. І люблять її далеко не всі. Але саме в такому вигляді моя сім’я її наминає за обидві щоки. І тому рецепт печінкового торта в мультиварці я запам’ятала напам’ять – адже користуватися їм доводиться регулярно. Моя кухонні помічниця – мультиварка Philips HD 3039. Пече вона дуже добре, я не скаржуся.

Начинка для печінкового торта – це найчастіше моркву, тому що вона ідеально поєднується з печінкою за смаком. Цибулю, плавлені сирки, яйця теж відмінно сюди підходять, і тому не будемо їх виключати.

Для приготування печінкового торта нам потрібно 2 години, кількість порцій – 6.

Інгредієнти:

  • свіжа куряча печінка – 400 г;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • морква морожена (підійде і свіжа) – 150 г;
  • сирок плавлений – 1 шт.;
  • молоко – 3 ст. ложки;
  • мелена сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • майонез легкий – 20 р.

Для майбутнього торта спеціально купуємо свіжу курячу печінку – вона корисніша замороженої і набагато смачніше. Перед приготуванням ретельно промиваємо її і зрізаємо все плівки.

Чистимо одну цибулину і розрізаємо її на 6 частин. За допомогою м’ясорубки або блендера подрібнюємо курячу печінку разом з цибулиною. Виливаємо печінковий фарш в миску, солимо, перчимо, додаємо курячі яйця. Можна додати для аромату свіжу або сушену зелень кропу і петрушки.

Все ретельно перемішуємо, додаємо молоко, щоб печінка мала приємний легкий запах. Мінімальні зусилля – і печінкова маса для торта готова.
Змащуємо чашу мультиварки вершковим або рослинним маслом. Виливаємо печінкову масу, включаємо мультиварку на режим «Випічка», готується печінковий торт буде – 30 хвилин.

В цей час займемося начинкою. Можна заздалегідь приготувати її в чашу мультиварки, а потім вже випікати торт, але я заради економії часу користуюся сковородою. Одну цибулину ріжемо кубиком. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії 3 хвилини, потім додаємо моркву. У мене в наявності майже завжди є терта заморожена моркву. Але, якщо ви не робили заготовки з осені, то просто свіжу моркву потріть на крупній тертці і додати до цибулі. Обсмажуємо овочі ще 5 хвилин, перемішуючи, на повільному вогні і відставляємо начинку остигати.

Почувши сигнал про закінчення приготування печінкового торта, відкриваємо кришку мультиварки.

Якщо торт, на вашу думку, трохи сируватий, переверніть його і нехай ще він дійде до готовності на режимі «Підігрів», тут п’ять хвилин буде достатньо.

Виймаємо торт акуратно, щоб він не зламався, і викладаємо його на блюдо.

Випечений корж розрізаємо навпіл, щоб вийшло два однакових кола. На один з них викладаємо начинку – половину моркви з цибулею. Зверху – шар майонезу. Не шкодуйте його, щоб торт вийшов соковитим. Нарізаємо пластинками плавлений сирок і викладаємо на майонез. Можна зверху посипати печінковий торт зернами консервованої кукурудзи – теж буде смачно, або прикрасити страву маринованими грибами.

Поверх начинки укладаємо другу частину печінкового коржа. Його також покриваємо сумішшю моркви і цибулі. Майонезом малюємо квіточка на торті.

На пелюстки квітки кладемо вирізані з плавленого сирка листочки, в центр я поклала гілочки петрушки і маленька квітка, вирізаний з відвареного буряка. А ви можете прикрасити тортик, як захочете. Тепер потрібно поставити його в холодильник на годину для просочення.

Як бачите, спекти печінковий торт в мультиварці не так вже й складно, причому неважливо, яка у вас модель. Обов’язково спробуйте – і у вас все вийде!

Квітень 23rd, 2016 by

Варто почитати: