Печінковий паштет

Печінковий паштет

Відмінною закускою вийде печінковий паштет і для святкового столу і для повсякденних трапез. Чудовий ніжний смак і апетитний вигляд даного продукту не залишить байдужим абсолютно нікого. Якщо зверху паштет покрити шаром масла, то термін його зберігання збільшитися і смакові якості не зазнають змін при зберіганні в холодильнику.

Необхідні інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки
  • 2 шт. ріпчастої цибулі
  • 125 г масла вершкового
  • 200 мл вершків
  • 50 мл рому або коньяку
  • 5 г чебрецю
  • 10 шт. горошин рожевого перцю
  • сіль за смаком

Спосіб приготування.

Для початку поріжте цибулю кільцями. Налийте оливкова олія у сковорідку. Додайте до нього ж 75 г вершкового масла.

Обсмажте цибулю до золотистого кольору на середньому вогні. Після підсмажування цибулі збільште вогонь до сильного і закладіть в сковороду заздалегідь очищену від жилок і порізану шматочками печінку.

Періодично помішуючи, обсмажте печінку протягом 5-7 хвилин. Після чого додайте в печінку рому або коньяку. Продовжуйте смажити, поки не випарується спиртне.

Влийте вершки доведіть все до кипіння і тушкуйте протягом 1-2 хвилин. Тепер печінковий паштет придбав основу.

Відкладіть на деякий час печінку для охолодження.

Як тільки печінка охолоне, подрібніть її в блендері до однорідної маси.

Розкладіть паштет з формами для зберігання.

Розтопіть вершкове масло. Для рецепту потрібна верхня частина розтопленого масла – прозора і бурштиново-жовтого кольору. Залийте в кожну формочку топленого масла тонким шаром поверх разровненного паштету.

Для прикраси і пікантності укладіть поверх масла чебрець і горошки білого перцю. Поставте формочки з паштетом в холодильник.

Коли печінковий паштет досить охолов, його можна подавати до столу.

Жовтень 6th, 2015 by

Варто почитати: