Печінка у вафельних коржах рецепт з фото

Печінка у вафельних коржах з плавленим сиром – смачне і поживне блюдо. Його можна подати до столу навіть без гарніру. Вистачить звичайного овочевого салату і висівкового або чорного хліба.

Розглянемо рецепт приготування печінкових відбивних вафельних коржах, які можна купити в магазині.

Що потрібно, щоб приготувати печінку у вафельних коржах:

Склад:

печінка (будь-яка) – 300 грам;

сіль, розмарин, коріандр, чорний, червоний перець – за смаком;

яйця курячі (свіжі) – 2 шт.;

молоко (будь жирності) – 30 мл;

зелень будь-яка (на ваш розсуд) – ? пучка;

пшеничне борошно (хорошої якості) – 2 ст. ложки;

соняшникова олія (будь-яке) – в залежності від кількості печінки;

вафельні коржі (маленькі) – 2 шт. для кожного шматочка печінки;

плавлений сир – по шматочку на кожну відбивну.

Як приготувати печінку у вафельних коржах:

Рецепт приготування:

Печінка розморожуйте після морозильної камери і ріжте на шматки для відбивних.

Тепер з допомогою молоточка потрібно відбити кожен шматочок з обох сторін.

Печінка посоліть, посипте добре спеціями.

В глибоку тарілку вбийте курячі яйця. Зелень помийте і поріжте дрібно, засипайте до яєць. Добре перемішайте віночком. Тепер потрібно посолити і додати спеції.

Влийте до яєць молоко.

Додавайте борошно пшеничне. Кляр не повинен бути дуже густим, інакше відбивні будуть жорсткими та вафельні коржі погано просочаться.

Всколотите тісто до однорідності.

Тепер акуратно кожен вафельний коржик, покласти в кляр і добре змочіть з обох сторін. Тільки робити це потрібно швидко, щоб корж не розм’як. На перший корж кладіть шматочок печінки, потім зверху накривайте, теж змоченому в клярі, коржем.

Викладіть відбивні в гарячу сковороду з олією. Обсмажуйте в обох сторін.

Викладіть готові відбивні в миску і нехай масло стече. Потім покладіть кілька штук на тарілку.

Плавлений сир поріжте шматочками і викладіть по одному на кожну відбивну. Зверху покладіть маленьку гілочку кропу. І можна подавати до столу з гарніром або без нього. Відбивні виходять незвичайними, але смачними.

Результат:

Квітень 28th, 2016 by

Варто почитати: