паска з курагою без дріжджів

Така випічка, як паска без дріжджів, з кожним роком стає серед господинь все більш популярною, і це не дивно. Зазвичай прийнято пекти все борошняне на Великдень з дріжджового тіста, але чекати, поки опара підніметься кілька разів, довго і незручно. І тому я хочу поділитися рецептом приготування паски з курагою без додавання дріжджів. Замісити таке тісто досить просто і швидко, і пропікається воно завжди добре. Смак незрівнянний і ні на грам не поступається дріжджове сдобному куличу. Як його приготувати? Можна з додаванням кураги, родзинок, цукатів – на ваш смак.

Інгредієнти для тіста:

  • молоко – 1 стакан;
  • вершкове масло – 70 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • розпушувач тіста – 1 пакетик;
  • цукровий пісок – 200 г;
  • курага – 100 г;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • борошно – 2 склянки.

Інгредієнти для глазурі:

  • білки – 1 шт.;
  • цукрова пудра – 0,5 склянки;
  • сіль 1 щіпка;
  • кондитерська посипання для паски.

Примітка: в рецепті використовується склянку місткістю 250 р.

Покроковий рецепт здобного паски без дріжджів

Для приготування тіста вам знадобиться міксер. Для початку курагу залийте окропом і дайте їй розм’якнути. Потім гарненько промийте під проточною водою і викладіть просушитись. Білки акуратно відокремте від жовтків. Один білок приберіть на деякий час в холодильник, а інші два залиште. У миску всипте цукор і додайте всі жовтки, перемішайте міксером.

Вершкове масло розтопіть і влийте до жовткової маси. Знову перемішайте.

Потім всипте 1 склянку борошна, ванілін, розпушувач і перемішайте міксером всю масу.

Вийде густе тісто.

Тепер додайте в миску молоко і перемішайте.

Висушену курагу порізати на маленькі шматочки і покладіть в тісто.

Два білки збийте міксером в густу пишну піну (до так званого стану твердих піків) і введіть в тісто, акуратно перемішуючи ложкою до однорідності.

Форму для паски змастіть всередині рослинним або вершковим маслом. Приблизно наполовину заповніть її бездріжджовим тестом. Поставте паска випікатися при температурі 180 градусів на 40-50 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою: якщо на неї не буде налипати тісто, паску можна виймати з духовки.

Білок, що залишився, дістаньте з холодильника і починайте збивати міксером на максимальній швидкості приблизно 5 хвилин, щоб він перетворився в міцну піну. Потім, не вимикаючи швидкості міксера, додавайте поступово цукрову пудру.

Весь час збивання у мене становило 10-12 хвилин. Збивайте білки до стійкої піни і білого глянцю. Глазур готова для застосування.

Трохи остиглий паска змастіть глазур’ю з допомогою силіконової пензлика. Прикрасьте його різнобарвною кондитерської посипкою, і можете вже пригощати рідних цієї чудесної і смачною випічкою.

Травень 6th, 2016 by

Варто почитати: