Овочі, запечені в духовці

Овочі, запечені в духовці, вразять вас своїм витонченим смаком і дивним ароматом. Це блюдо ви можете приготувати і для свята, і для повсякденного сімейного вечері. Інгредієнти у страві настільки гармонійно підібрані, що, з’єднуючись разом, перетворюються в вишукане частування, гідна найвищих похвал.

Ці овочі, запечені в духовці, страва – ідеальне для вечері. Воно некалорійне (не дивлячись на те, що в процесі приготування овочі підсмажуються на сковороді), легке і досить поживна.

Якщо ви вирішите побалувати близьких цією стравою, то зверніть увагу на наступні рекомендації. По-перше, обов’язково після обжарювання кабачки умочіть паперовим рушником. Воно забере надлишок жиру, який залишиться на колечку кабачка після обжарювання. По-друге, використовуйте тільки волоські горіхи. Заміна їх вплине на смак готової страви. Горіхи виконують одну з головних ролей в цій страві. По-третє, не перетушите помідори. Вони повинні залишатися цілісними і не розпадатися. По-четверте, не пошкодуйте сиру. Цього продукту в страві має бути дуже багато.
Подавати овочі, запечені в духовці, можна і самостійно, і з будь-яким додатковим стравою. Перекладати з форми, в якій воно запікалося, не варто. Таким чином, ви порушите красиву засмаглу сирну скоринку. Краще готувати та подавати в порційних формах.


Необхідні інгредієнти:

кабачок (1 великий),
сіль (за смаком),
борошно (2 столові ложки),
часник 3 зубки),
рослинна олія (для смаження),
волоські горіхи (50 грам),
помідори (3-4 штуки),
майонез (30 мл),
твердий сир кисло-солодких сортів (100 грам).
Інгредієнти.

Овочі, запечені в духовці, приготування:

Крок 1.
Порізати кабачок кільцями 0,5-0,7 мм. Посолити і залишити до тих пір, поки овоч не пустить сік.
Нарізаємо кабачки, солимо їх.
Крок 2.
Кожне кільце кабачка вмочити в борошні. Розігріти сковороду, змащену рослинним маслом і обсмажити до золотистого кольору кабачки і рум’яної скоринки. Обсмажені кабачки обов’язково вмочити паперовою серветкою.
Обсмажуємо кабачки до рум'яної скоринки.
Крок 3.
Подрібнити часник. Очистити від шкаралупи волоські горіхи і також їх подрібнити в ступці. На сковороду налити трохи рослинного масла. У добре розігріте масло додати подрібнений часник і горіхи. Злегка підсмажити їх, постійно і швидко перемішуючи.
Обсмажуємо часник і волоські горіхи.
Крок 4.
Як тільки часник почне братися скоринкою, відразу ж потрібно додати порізаний часточками помідор. Накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 2 хвилини. Після вогонь вимкнути і залишити сковороду з помідорами на плиті ще на 2 хвилини.
до смаження Додаємо помідори.
Крок 5.
Кожне кільце кабачка зверху полити майонезом і змастити подрібненим часником. Укласти овоч в керамічну форму для запікання.
Укладаємо для запікання кабачки першим шаром..
Крок 6.
Зверху шар викладається з помідор, погашених у волоському горісі і часнику.
Далі викладаємо шар з погашених помідорів.
Крок 7.
Завершальний шар – тертий на дрібній тертці сир. Сиру повинно бути дуже багато.
Останній шар - сир.
Крок 8.
Відправити блюдо в духовку запікатися при температурі 170 градусів на 20 хвилин. Сир повинен запектися до рум’яної скоринки.
Відправляємо в духовку.
Крок 9.
Страва готова!

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: