Овочевий салат “осінній букет” рецепт з фото

Осінь прекрасна своїми дарами. Апетитні і соковиті овочі малокалорійні і будуть прекрасним легким обідом для тих, хто сидить на дієті. Такий салат досить легкий, а додавання оливкової олії першого віджиму додасть страві особливий аромат, вишуканість і наситить організм, необхідними для нормального його функціонування, жирами і амінокислотами.

Що потрібно, щоб приготувати овочевий салат:

Склад:

1 помідор рожевий великого розміру;

100 гр. жовтих томатів черрі (приблизно повна жменя);

50 гр. листя салату (приблизно 6 – 7 великих листя);

1 стручок салатного перцю;

Сіль;

7 – 8 штук великих маслин;

2 ст. л. оливкової олії першого віджиму.

Приготування овочевого салату:

Рецепт приготування:

Заздалегідь підготуйте овочі і листя салату. Ретельно промийте всі холодною проточною водою і помістіть плоди і зелень у друшляк для того щоб вони трохи просохли. Маслини дістаньте з банки і помістіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися від маринаду. Тепер можна приступити до нарізки.

Чисті листки салату складіть паралельно один одному, покладіть на дошку для нарізування і нарубаєте поперек смужками шириною приблизно 2 – 3 мм. Це єдиний продукт у салаті, який нарізається соломкою.

Томати черрі ми поділяємо навпіл гострим ножем і з’єднуємо з іншими овочами в мисці.

Рожевий помідор ми подрібнюємо не великими трикутниками. Томати такого сорту дуже м’які і соковиті, тому користуєтеся досить гострим ножем і ріжте завжди з боку м’якоті. Спочатку розітніть це плід навпіл, потім кожну половинку ще на 2 частини. З отриманими четвертинами проробіть те ж саме. У вас повинні вийти довгі трикутні смужки. Їх потрібно нарізати поперек шматочками завдовжки не більше сантиметра.

Маслини достатньо буде нарізати кільцями кожну, і відправити отриману нарізку в основну миску.

М’ясистий солодкий перець ми очищаємо від насіння і поділяємо його на рівні шість частин. Потім отримані смужки складіть паралельно один одному і наріжте за тим же принципом, що і листя салату. Повинні вийти не великі акуратні кубики. Надсилайте цей овоч в основну посуд. Готовий салат посоліть, додайте оливкову олію і перемішайте. При подачі прикрашайте за бажанням.

Результат:

Травень 4th, 2016 by

Варто почитати: