Овочеве рагу з кабачками 3 рецепти з фото

Унікальність і неповторність овочевого рагу з кабачками полягає в тому, що кожен раз його смак може звучати зовсім по-новому. Використовувані інгредієнти ви можете змінювати на свій смак і залежно від пори року. На дворі осінь, а це значить, що для нас доступні найрізноманітніші овочі, які ми і використовуємо в приготуванні смачного і корисного овочевого рагу.

Овочеве рагу з кабачками і стручкової квасолею

Що потрібно, щоб приготувати овочеве рагу з кабачками:

  • Картопля – 5-6 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.;
  • Морква – 1-2 шт.;
  • Кабачки – 200 гр.;
  • Стручкова квасоля (заморожена) – 200 гр.;
  • Щавель – 50 гр.;
  • Масло рослинне – для смаження;
  • Сіль, перець, каррі – за смаком.

Як приготувати овочеве рагу:

Чистимо і ретельно миємо приготований картоплю, нарізаємо соломкою або кубиками, як вам більше подобається.

Чистимо цибулю, нарізати його потрібно кільцями, якщо цибулина велика, то півкільцями.

Розігріваємо на сковороді рослинне масло і на середньому вогні починаємо обсмажувати картоплю.

Чистимо та миємо моркву ріжемо на дрібні шматочки.

До злегка смаженій картоплі додайте цибулю з морквою і продовжуйте обсмажувати все разом. Далі накрийте сковороду кришкою і тушкуйте п’ять хвилин.

А в цей час нам потрібно підготувати кабачки. Якщо ви використовуєте заморожені кабачки, то спершу розморозьте їх. Якщо свіжі, то промийте, наріжте так, як вам більше подобається і додайте в сковороду, накрийте кришкою і продовжуйте тушкувати ще хвилин п’ять.

Помийте стручкову квасолю, відкиньте на друшляк і дайте їй обсохнути.

Вимийте і крупно наріжте щавель.

Додаємо стручкову квасолю до загальної маси, тушкуємо десять хвилин.

Тепер закладаємо щавель, перчимо, солимо, додаємо спеції і приправи, все добре перемішуємо.

Тепер можна знімати сковороду з вогню, накрити щільно кришкою і залишити настоюватися близько 20 хвилин. От і все! Дуже смачне і корисне овочеве рагу готово! Можете накривати на стіл!

Овочеве рагу кабачки і картопля

Овочеве рагу з картоплею – смачно, швидко і корисно. Готувати таке блюдо – одне задоволення. Просто нарізав овочі і через півгодини можна насолоджуватися ніжним смаком овочевого рагу. Розглянемо, як приготувати смачне рагу з овочів, які продукти необхідно буде придбати.

Інгредієнти для овочевого рагу з кабачків:

  • морква свіжа (молода чи стара) – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста свіжий – 1 шт.;
  • баклажани свіжі (середній розмір) – 1 шт.;
  • кабачки свіжі (розмір невеликий) – 2 шт.;
  • картоплю свіжий – 3 шт.;
  • помідори свіжі (розмір маленький) – 2 шт.;
  • соняшникова олія (магазинне) – для обсмажування овочів.

Приготування овочевого рагу з кабачками з фото:

Для того щоб приготувати овочеве рагу швидко, ви повинні спочатку підготувати усі необхідні овочі. Це легко і швидко. Спочатку візьміть цибулину і очистіть її від лушпиння, вимийте і наріжте півкільцями.

Моркву теж треба очистити і вимити, тільки ретельно, а вже після цього необхідно нарізати її скибочками.

Кабачки теж миєте, ріжете кружечками, а потім подрібнюєте кубиками.

Баклажани очищаєте від хвостика, миєте і нарізати колами. Після цього ще потрібно подрібнити квадратиками.

Картоплю будете використовувати першим. Потрібно його очистити і вимити. Потім разрезаете картоплю на дві половинки і вже подрібнюйте, щоб вийшли невеликі кубики.

Основні овочі підготовлені. Тепер настав час поставити сковороду на середній вогонь і вже відразу наливайте соняшникову олію. Коли воно добре нагріється, викладіть в сковороду картоплю. Він повинен бути сухим. Обсмажуйте до золотої скоринки. Потім викладайте цибулю з морквою і теж обсмажуйте, поки не почнуть підрум’янюватися.

І ось тепер можете відразу викладати і баклажани і кабачки. Добре перемішайте вміст сковороди і ретельно посоліть за смаком. Тушкуйте овочі до напівготовності.

Помідори вимийте і поріжте кубиками. Відразу викладіть в сковороду, добре перемішайте рагу і спробуйте на сіль. Якщо потрібно, додайте ще. Тепер тушкуйте рагу з закритою кришкою до готовності овочів.

Вимкніть вогонь, рагу з овочами готово!

Рецепт овочеве рагу з кабачками і томатами

Саме завдяки ніжному смаку кабачка і свіжим томатам – рагу з додаванням цього овоча стало досить популярним блюдом в літній період року. Найприємніше, що його із задоволенням їдять маленькі діти. Головне для приготування страви вибрати саме молоді кабачки, а помідори соковиті і дуже м’які.

Інгредієнти для овочевого рагу з томатами:

  • 300 гр. молодих кабачків;
  • 2 великих томата;
  • 1 цибулина;
  • Сіль;
  • Перець горошком;
  • 1 стручок салатного перцю;
  • 300 гр. телятини або не жирної свинини;
  • 1 маленька морква;
  • Рослинна олія;
  • 400 гр. картоплі;
  • 1 ст. л. цукру.

Як приготувати овочеве рагу з кабачками з томатами:

Якщо кабачки у вас не молоді, тоді для рецепта візьміть на 100 гр. більше плодів, ніж зазначено вище. Потім розріжте їх навпіл і акуратно чайною ложкою видаліть серцевину разом з насінням. При приготуванні такі овочі тушатся порядку на 7 – 15 хвилин довше, ніж кабачки.

Отже, приступимо до приготування нашого страви. Візьміть 2-х літрову каструлю, і приготуйте в ній бульйон з м’якоті телятини. Потім очищений і нарізаний на невеликі бруски картоплю кладемо в каструлю вже тоді, коли готове м’ясо. Прикрутіть вогонь до мінімуму і посоліть бульйон.

Паралельно всьому, поставте на плиту сковороду і обсмажте в ній розкришений кубиками цибулю. Після чого додайте натерту моркву.

Кабачок промийте, обріжте хвостик і разом зі шкіркою порубайте його на кубики. Дочекайтеся, поки цибуля придбає трохи коричневий відтінок, і додайте в загальну сковороду кубики кабачка. У той же час потрібно додати 2 щіпки солі, 5 штук перцю горошком, 1 лавровий лист і тушкувати овочі під кришкою.

Порубаний короткою соломкою солодкий перець відправиться в сковороду через 15 хвилин після кабачка.

Свіжі помідори за 2 хвилини з легкістю перетворяться на пюре за допомогою звичайної дрібної терки. Тільки для зручності їх потрібно розрізати на 2 частини і терти тією стороною, де немає паперу. В отриманий свіжоприготований томат додайте цукор і відправляйте його в загальну місткість до овочів. Після цього додати, тушкуватися овочевий заправці залишиться 10 хвилин.

Тим часом картоплю вже зварився. Відлийте половину бульйону в чашку і відправляйте в каструлю овочеву заправу. Через 7 хвилин страва готова. Але все ж подавати його варто через 30 хвилин.

Квітень 29th, 2016 by

Варто почитати: