Якщо ви стежите за своєю фігурою, намагаєтеся не переїдати і правильно харчуватися, то це овочеве рагу з чорною смородиною саме для вас. Легке Блюдо, некалорійне і містить тільки корисні вуглеводи. Як раз те, що потрібно, напередодні Великого Посту.
Ви вважаєте, що дієтичні низькокалорійні блюда не особливо смачні. Спробуйте рагу. Будьте впевнені, що ваша думка негайно зміниться. Всі інгредієнти страви гармонійно підібрані і чудово доповнюють один одного. Родзинкою рагу можна вважати чорну смородину. Її рідко використовують у приготуванні солоних страв. І марно. Смородина додає пікантності смаку і дарує страви чудовий аромат.
Це овочеве рагу з чорною смородиною готується легко і швидко. Якщо, звичайно, заздалегідь підготувати всі необхідні інгредієнти. Слід зауважити, що це овочеве рагу допустимо готувати з заморожених продуктів. Розморожувати овочі перед готуванням не потрібно. А ось час приготування рагу в цьому випадку збільшиться на кілька хвилин.
Необхідні інгредієнти:
ріпчаста цибуля (1 штука велика),
моркву (1 штука),
кабачок (1 штука),
кольорова капуста (300 грам),
помідор (2 штуки),
солодкий перець (2 штуки),
чорна смородина (200 грам),
сіль за смаком.
Крок 1.
Для початку необхідно підготувати усі необхідні овочі. Цибуля ріпчаста ріжеться великими кубиками.
Крок 2.
Моркву необхідно нарізати брусками 2-3 см завдовжки. Такими ж шматочками нарізати солодкий перець.
Крок 3.
Цвітна капуста поділяється на дрібні суцвіття. Кабачок нарізати дрібними кубиками.
Крок 4.
Помідори облити окропом і зняти з них шкірку. Далі цей овоч необхідно порізати кубиками або шматочками середньої величини.
Крок 5.
Коли овочі підготовлені, можна приступити до приготування овочевого рагу з чорною смородиною. Всі овочі викладаються шарами в строгій черговості: цибулю, моркву, солодкий перець, кабачок, цвітна капуста, помідори. Не перемішувати. Кожен шар підсолювати. Влити в каструлю з овочами трохи води (так, щоб рідини в посуді вийшло у висоту на 1,5-2 см). Згасити на помірному вогні 7 хвилин. Після перемішати. Якщо є необхідність, то досолити за смаком.
Крок 6.
Помити чорну смородину. Викласти шар з ягідок поверх овочів. Накрити кришкою і продовжувати гасіння ще 3 хвилини.
Крок 7.
Після вогонь вимкнути, але каструлю залишити на плиті під накритою кришкою ще на 10 хвилин. Овочеве рагу з чорною смородиною готово.
Крок 8.
Залишається лише сервірувати і подати до столу.