Осінній салат з капусти, моркви і яблук

Баночки з консервованим салатом стрункими рядами стоять на полицях, на зиму ми запаслися. Так хочеться відкрити вже що-небудь, щоб спробувати, але цього робити не варто, все-таки закачування на зиму, ось до зими нехай і стоять. А зараз, поки ще є овочі нового врожаю, поки вони соковиті і повні вітамінів, будемо готувати простенький салат з капусти з яблуками, морквою і помідорами. Таким закусочним стравою ви з легкістю нагодувати сім’ю і неждано гостей. Яким чином? Відкрили холодильник, швидко зорієнтувалися за наявності інгредієнтів і все, що знайшли, викладайте на стіл. Є свіжий огірочок? Чудово. Тиждень самотньо лежить червоний перчик? Теж добре. Та й яблучко десь було? Чудово. Ну, а такий овоч, як капуста, повинен бути в наявності у господині завжди. Чим вам не продукти для салату? Тобто принцип простий: взявши навіть по одному компоненту, ви з легкістю зробите велику миску цього нескладного закусочного страви. Воно вийде набагато багатше і соковитіше, ніж звичайний салат з капустою і помідорами. Отже, приступимо.

Інгредієнти:

  • свіжа білокачанна капуста – 1/4 качана;
  • морква середнього розміру – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 невелика головка;
  • помідор – 1 шт.;
  • кисло-солодке яблуко – 1 шт.;
  • цукор – 1 повна ч. ложка;
  • сіль – приблизно 1/4 ч. ложки;
  • оцет – 2 ст. ложки;
  • соняшникова олія – 3 ст. ложки.

Рецепт салату з капустою і яблуками

Замість оцту можете взяти лимонний сік. Погоджуся, що корисніше, але посперечалася б, що смачніше. Починаємо з того, що всі чистимо і ретельно миємо. До речі, звичайну ріпчасту цибулину можете замінити червоною. Вона додасть яскравості салату. Оскільки шинкування капусти – «брудний» етап, з нього і почнемо. Знімаємо верхні листки, обрізаємо трохи подвявший зріз, якщо до цього ви вже капусту різали, і подрібнюємо. Знаю, є спеціальні пристосування для шинкування, але мені зручніше працювати постаринке ножем. Перекладаємо в глибоку миску. Туди ж середніми шматками помідор ріжемо.

Якщо плануєте дати салат маленьким дитинко, то має сенс нарізати його зовсім дрібно. Слідом тремо на середній тертці моркву, цибулю подрібнюємо. Коли будете класти тонкі кільця в посудину до інших овочів, пальцями відокремте їх один від одного.

Прийшла черга яблука. З нього чистимо шкірку і теж натираємо на середній тертці, перекладаємо в миску. Після чого всипаємо в неї цукор, сіль, вливаємо оцет, соняшникова олія.

Все перемішуємо і даємо салату постояти при кімнатній температурі хвилин 5-7.

Цукор підтане, прибере отруйну кислоту оцту і зробить салат приємно солодкувато-кислуватий.

А ось тепер можна подавати на стіл. Приємного овочевого апетиту!

Травень 4th, 2016 by

Варто почитати: