Опеньки в вершковому соусі рецепт з фото

Якщо ви стали щасливим володарем великої кількості опеньків, рекомендую скористатися цим рецептом, оскільки опеньки в вершковому соусі – це ну дуже смачно.

Зрозуміло, що для приготування цієї страви підійдуть і інші гриби, навіть вирощені штучно, такі як печериці та гливи. Єдине, вибирайте більш м’які гриби, наприклад, підберезники, маслюки, боровики, підосичники і т. п. Але опеньки зручні тим, що вони дрібні, за рахунок чого їх не потрібно нарізати, і страва стає ще більш естетичним і апетитним.

Для приготування досвід у вершковому соусі я використовувала:

Склад:

1-1,5 кг опеньків;

2 цибулини;

300г вершків (жирність не має значення);

1 ст. л. борошна;

Сіль, рослинне масло, приправи.

Як приготувати опеньки в вершковому соусі:

Рецепт приготування:

Гриби необхідно перебрати. Відібрати тільки ті, які невеликого розміру.

Потім опеньки добре помити, щоб на них не залишалося піску, оскільки в іншому випадку він буде хрустіти.

Залити гриби водою, після закипання варити 15 хвилин. При варінні додайте пару штук лаврового листа. Потім відкинути на друшляк, щоб злити всю рідину. Якщо ви використовуєте гриби великого розміру, після остигання поріжте їх на дрібні шматочки

Цибулю очистити, дрібно порізати, викласти в киплячу олію, обсмажити до золотистого кольору.

Додати в сковорідку варені опеньки, перемішати, смажити близько 15-20 хвилин. Посолити, додати приправи.

В цей час в сотейнику підсмажити борошно. Постійно помішуйте, щоб вона не згоріла.

Додати половину вершків в борошно і перемішати. Вийде дуже густий соус – так і повинно бути. Потім влити залишки вершків і добре збити. Якщо ви додасте всі вершки відразу, утворюються грудочки.

<

До кипіння не доводите, оскільки вершки згорнуться. Посоліть.

Коли гриби підсмажаться, залийте їх соусом і перемішайте. Опеньки в вершковому соусі готові, можна подавати до столу.

Страву можна урізноманітнити. Наприклад, викласти вершково-грибну суміш у форму для запікання. Посипати тертим твердим сиром і запекти до золотавої скоринки в духовій шафі при температурі 170-190 градусів.

Опеньки в вершковому соусі можна подавати як самостійне блюдо з гарніром з картопляного пюре або гречки, або як доповнення до м’яса або риби. При подачі прикрасити зеленню.

Результат:

Травень 6th, 2016 by

Варто почитати: