Омлет з овочами

Вперше я спробувала це блюдо ще в студентські роки, коли його приготувала моя сусідка по кімнаті. Омлет виявився настільки смачним, а його приготування таким легким, що ось вже багато років ми з задоволенням їмо його будинку на сніданок.

Омлет з овочами.

Для омлету з овочами нам знадобиться:
зелена цибуля (взимку краще взяти ріпчаста),
болгарський перець, 2 середніх помідора,
2-3 яйця, зелень (петрушка, кріп, базилік),
соняшникова олія, мелений чорний перець, сіль.

Овочі для омлету.

Приготування омлету з овочами.

Спочатку дрібно нарізаємо цибулю і відправляємо його на добре розігріту сковорідку, даємо трохи обсмажитися (ріпчаста цибуля повинна стати напівпрозорим, але ні в якому разі не підрум’янитися).

Дрібно нарізаємо цибулю.

В цей час дрібно ріжемо перець і додаємо його на сковорідку до цибулі.

Нарізаємо перець.

Поки овочі смажаться, нарізаємо помідори і додаємо їх до овочевої суміші, все солимо, перчимо, перемішуємо і залишаємо смажитися практично до повної готовності.

Нарізаємо помідори.

Смажимо овочі.

Одночасно в сирі яйця додаємо трохи солі за смаком і злегка збиваємо їх виделкою, щоб вийшла однорідна маса.

Сирі яйця.

Збиваємо їх.

Заливаємо отриманої яєчної сумішшю овочі. Одночасно нарізаємо зелень.

Заливаємо овочі.

Коли яйця трохи прихопляться, перемішуємо омлет, посипаємо його зеленню і залишаємо нудитися на середньому вогні. Готуємо страву до тих пір, поки повністю не просмажаться яйця.

Викладаємо омлет з овочами на тарілки, посипаємо кропом і прикрашаємо базиліком.

Омлет з овочами.

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: