Омлет з молоком

Як часто, коли я була маленька, мама готувала мені омлет з молоком. Тепер я сама мама, і прекрасно розумію, чому наш ранок починався з омлету або манної каші. Виявляється, все дуже просто, омлет з молоком готується за лічені хвилини, не потрібно пів години сидіти над плитою, щоб діток нагодувати сніданком. Особливо добре готувати омлет, коли дітки хворіють. Він додасть сил, і малюк швидше одужає.

Для приготування омлету на молоці потрібно:

Склад:

2 курячих яйця;

100 мілілітрів молока;

Сіль на кінчику ножа.

Як приготувати омлет з молоком:

Рецепт приготування:

Для початку, потрібно добре помити яйця під проточною водою. Для миття використовуйте щітку або чисту губку. Деякі яйця миють із застосуванням засобу для миття посуду, але особисто я проти цього. Яйце містить пори, через які це миючий засіб може проникнути всередину. Розбийте яйця в ємність для збивання.

Налийте молоко. Дивіться на склад молока. Головне, щоб не було сухого молока в складі. Краще брати молоко пожирніше, щоб омлет вийшов більш ситним. Солимо і збиваємо міксером або блендером. Можна скористатися виделкою або вінчиком – це справа ваша. Найголовніше, перетворити молоко з яйцями в однорідну суміш.

сковороду Змащуємо рослинним маслом і виливаємо в неї збиту суміш молока і яєць. Я робила омлет з молоком в мультиварці. Там виставила режим смаження-швидке приготування, дві хвилини і омлет готовий. На сковороді буде приблизно те ж саме, пару хвилин омлет покипить і можна вимикати. Головне, щоб яйця згорнулися і відокремилася сироватка. Не чекайте, поки вона вся википить, у мене діти люблять омлет з молоком саме із-за цієї сироватки.

Розкладайте омлет по тарілках і залишайте остигати при кімнатній температурі. До кінця студить не треба – подавайте омлет з теплим молоком.

Можете капнути кілька крапель кетчупу (бажано, приготованого будинку, щоб вже натур продукт).

Готувала омлет з молоком Ольга Мазаєва.

Результат:

Квітень 15th, 2016 by

Варто почитати: