Оладки з ікри коропа

Якщо ви патрали короп, а в ньому виявилася ікра, не поспішайте її викидати, так як з неї можна приготувати чудове блюдо, а саме – оладки з коропа або икряники! Смак цієї страви дуже цікавий, а ікринки приємно хрумтять і лопаються у роті. Готуються вони досить швидко, тому не віднімуть у зайнятих господинь багато часу.

Икряники - оладки з ікри коропа.

Для приготування икряников знадобляться такі продукти:
– ікри коропа (або іншої риби);
– куряче яйце;
– борошно пшеничне;
– цибуля;
– сіль;
– за бажанням можна додати спеції, які використовуються для приготування рибних страв;
– соняшникова олія (для смаження);
– свіжа рукола (для подачі, хоча цілком можна обійтися будь-якою іншою зеленню).

Інгредієнти для икряников.

Далі розглянемо, як приготувати оладки з ікри коропа?
Змішуємо ікру з курячими яйцями, ретельно збовтуємо цю суміш, далі приєднуємо до неї борошно (на 300 г ікри знадобиться приблизно 100г борошна, 1 цибулина і 1-2 яйця).

Цибулю чистимо, миємо й дрібно рубаємо, додаємо в ікорне тісто.

Чистимо й нарізаємо цибулю.

Солимо і перчимо суміш, дуже добре вимішуємо. За консистенцією тісто буде приблизно таким же, як на звичайні оладки.

Тісто готове.

Смажити икорники потрібно в гарячому соняшниковій олії на сковорідці (звичайно, з двох сторін!), при цьому вогонь найкраще зробити середнім. Тобто масло розігріваємо, ложкою набираємо тісто і опускаємо його на сковорідку, смажимо. Так проробляємо з усім тестом.

Починаємо смажити оладки з ікри.

Не забуваємо перевертати.

Подаються икорные оладки і гарячими, і холодними. Чудово поєднуються з руколою, овочами і т. д., тому рекомендується подавати їх на подушці з руколи і з овочевим салатом.

Оладки з ікри коропа.

Икряники.

Смачного вам!

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: