Оладки на розсолі

Захотілося раптом з ранку оладок, так і хліб недоречно закінчився, а бігти в магазин абсолютно не хочеться. Але з чого їх приготувати, кефір, сироватка застоялася, і трохи гірчать. Що робити, відмовитися від приготування оладок? Навіщо ж? Вихід знайдеться. У всіх дбайливих господинь зараз припасені різні соління, так що можна скористатися огірковим розсолом замість кефіру або сироватки.


Необхідні інгредієнти:

1 ст. розсолу,
3 ст. борошна,
2 яйця,
½ ч. ложки розпушувача.

Оладки на розсолі, приготування:

Крок 1.
Не слід додавати в тісто сіль, так як розсіл і так містить її достатньо.
Крок 2.
Збити яйця, поступово вливаючи огірковий розсіл (проціджений), потім додати розпушувач, перемішати і продовжити збивати,
Збиваємо яйця, додаємо розпушувач і розсіл.
Крок 3.
всипати борошно невеликими порціями.
Додаємо борошно і замішуємо тісто.
Крок 4.
Розжарити рослинну олію, ст. ложкою зачерпувати тісто і акуратно, на відстані, викладати на сковороду. Як тільки оладки піднімуться, тут же перевернути їх лопаткою, щоб не встигли підгоріти, потім викласти в друшляк або на решітку, дати стекти залишками масла.
Обсмажуємо з двох сторін.
Крок 5.
Ось і готові наші ропні оладки.
Оладки на розсолі.

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: