Окрошка з майонезом, водою і оцтом

Окрошка хороша навесні, коли всім так не вистачає вітамінів! Щоб її приготувати, необов’язково відправлятися на пошуки хлібного квасу – звичного компонента окрошки. Та й не всі таку люблять. Окрошка на майонезі виходить нітрохи не гірше. У неї м’який смак, а потрібну кислинку надає оцет, який додають вже практично готову страву.

Щоб окрошка не прокисла через кілька годин, картоплю бажано відварити заздалегідь і добре охолодити в холодильнику. Те ж саме треба зробити і з яйцями.

Розбавляючи майонез, деякі господині використовують водопровідну воду. Але навіть якщо ви впевнені в чистоті води з крана (що викликає сумнів), то все одно така заправка для окрошки може спровокувати розлад кишечника. Адже поєднання свіжих огірків з сирою водою не кожен шлунок сприйме позитивно. Тому для приготування окрошки на майонезі з оцтом потрібно брати тільки кип’ячену воду!

Із зазначеного нижче кількості продуктів виходить 7-8 порцій страви.

Інгредієнти:

  • ковбаса варена – 200 г;
  • огірки свіжі – 2 шт.;
  • картопля середнього розміру – 5 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • редис – 6-8 шт.;
  • зелень кропу і петрушки – по 2-3 гілочки;
  • майонез – 200 г;
  • оцтова есенція – 0,5 ч. ложки;
  • сіль – 1 ч. ложка (неповна);
  • вода холодна кип’ячена – 1,5-2 л.

Як приготувати окрошку на майонезі? Огірки і редиску не нарізайте, а натріть на спеціальній тертці. Тоді овочевий сік, змішавшись з водою і майонезом, додасть вашій окрошці насичений смак.

Заздалегідь відварену картоплю поріжте невеликими брусочками. Такими ж наріжте брусочками і ковбасу.

Складіть у велику каструлю ковбасу і картоплю.

Додайте редиску і огірки.

Покладіть майонез і сіль.

Майонез треба класти до додавання води. Якщо ви спершу наллє воду, а потім покладіть майонез, то ви його не зможете розмішати з водою до однорідного стану. Його пластівці так і будуть плавати у воді. Овочі добре перемішайте з майонезом. Для тих, хто не любить окрошку, відкладіть порцію отриманого смачного салату, схожого на олів’є.

Відварені круто яйця подрібнити виделкою.

Додати до інших овочів.

Налийте воду і покладіть подрібнену зелень.

Перемішайте всі разом. Додайте за смаком оцтову есенцію або столовий оцет. Спробуйте на сіль і, якщо треба, посоліть ще. Перед подачею окрошку добре охолодіть в холодильнику.

Окрошку налийте в тарілки і додайте ще трохи порізаної зелені

Травень 6th, 2016 by

Варто почитати: