Окрошка на сироватці

В літню спеку відмінний освіжаючий вітамінний суп – це, звичайно ж, окрошка на сироватці.

Час приготування – 9 хвилин, якщо вже картоплю і яйця варені.
Порцій – 1,5.

Інгредієнти:

  • Картопля (середнього розміру) – 2 шт.,
  • Яйця курячі – 2 шт.,
  • Редиска –3-4 шт.,
  • Огірок свіжий (середнього розміру) – 1 шт.,
  • Ковбаса варена або відварна курятина – 350 гр.,
  • Сметана – 2-3 ст. ложки,
  • Сироватка – 1,2 літра,
  • Зелена цибуля – пів пучка,
  • Петрушка і кріп – пів пучка,
  • Сіль за смаком
  • Гірчиця – 0,5 ч. ложки (за бажанням),
  • Цукор – 1 ст. ложка (за бажанням).

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо заздалегідь картоплю в мундирах і яйця. Заливаємо холодною водою, остуджуємо і ріжемо кубиками. Добре промиваємо огірок і редис і подрібнюємо. Ковбасу або курятину ріжемо кубиками.

    Всі продукти краще всього порізати однаково.

  2. Зелений лук і зелень кропу і петрушки ретельно споліскують і дрібненько рубаємо.
  3. З’єднуємо всі підготовлені нами продукти в одній глибокої піалі і кладемо сметану.
  4. Заливаємо все холодної сироваткою і дегустуємо.
  5. За смаком додаємо сіль, а цукор і гірчицю на Ваш розсуд.

    також Можна видавити пару столових ложок лимонного соку і додати кубики замороженої води, тобто льоду.

    Нам ще надзвичайно сподобалося додавати в окрошку гірчицю, перетерту з яєчним жовтком і тертий свіжий огірочок. Поекспериментуйте! Удачі і прошу до столу, адже у нас сьогодні на обід – окрошка на сироватці.

Вересень 19th, 2015 by

Варто почитати: