Новий рік 2016: що приготувати на друге?

m

Кожна господиня починає готуватися до святкування торжества набагато раніше. І Новий рік не виняток! А коли ще можна зібрати всю родину за одним столом, пригостити на славу і подати нове страва-на новий рік звичайно! Страви на новий рік відрізняються різноманітністю. І цей правильно, адже ще наші предки вважали, що чим більш повним буде стіл, тим щедрішим опиниться і наступаючий рік.

Отже, які страви на новий рік можна спробувати приготувати? Звичайно, це беззмінна качка з яблуками, помідори фаршировані, страви з кролика, стейк з яловичини, рулетики з телятини, червона риба, запечена в духовці або різноманітні страви з курки, кальмарів та індички. Вибір багатющий! Але варто пам’ятати, що закуски на святковий стіл не повинні наситити, а тільки передбачити появу основного, головного страви!

А якщо ви поки не знаєте, як приготувати гусака або як приготувати філе індички, то варто переглянути рецепти. Тоді нове блюдо на новий рік вам забезпечено! Святкові страви на новий рік потрібно продумати дуже ретельно. М’ясне блюдо на новий рік 2 016 можна зробити з птиці, кролика, риби або яловичини. Тим більше що у вашому розпорядженні незліченні багатства морських жителів, а кальмари, фаршировані грибами і сиром неймовірно смачні!

І прийшла пора подивитися, які гарячі смачні страви на новий рік вам підготували в добірці рецептів. Але щоб м’ясні святкові страви на новий рік були не тільки смачними, а й апетитними, подумайте про прикрасу. Отже, рецепти страв на новий рік!

Кролик в духовці: спробуйте, вам сподобається!

Рецепти страв з кролика відрізняються великою різноманітністю. Але гарячі страви з кролика на святковий стіл виходять смачніше, якщо приготувати їх в духовці. А тому, м’ясне блюдо на новий рік зробимо з апетитною скоринкою і чарівним ароматом.

Страва з кролика в духовці, інгредієнти:

  • 1 тушка кролика;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 150 гр. сметани;
  • Приправи, сіль-за смаком.

Звичайно, щоб м’ясні гарячі страви на святковий стіл вийшли смачними, потрібно знати секретні рецепти страви з кролика:

1) м’ясні страви на новий рік з кролика можна готувати з целиковой тушки або розрубати на частини. По частинах м’ясо готується краще і швидше;

2) перш, ніж готувати промаринується тушку 1-3 години у вині, столовому оцті (на 1 склянку 1ст. л. ) чи хоча б вимочіть у воді. До речі, після такої обробки готувати тушку потрібно всього годину;

3) спеції-улюблений «гарнір» кролятини, не забувайте про розмарині, часнику і пряних травах;

4) рецепти страв на новий рік з кролика можуть подаватися з будь-яким соусом, особливо хороший витоплював при опрацюванні м’ясний сік, змішаний із кисленькими ягодами.

Страва з кролика в духовці: приготування

Страва з кролика в духовці

1) промити і обсушити тушку, при бажанні порубати на частини;

2) промаринувати шматки протягом 1-3 годин;

3) обмазати травами, спеціями, розчавленим часником (за бажанням), сметаною, змішаної з лимонним соком;

4 ) загорнути шматки у фольгу (щільно) укласти у форму і включити духовку на 180-200 С;

5) проготовіть м’ясо 40 хвилин. Розгорнути фольгу і прибрати кролика ще на 15-20 хвилин у духовку, щоб з’явилася скориночка.

Крім шматочків м’яса у фольгу можна загорнути невеликі скибочки картоплі, моркву, цибулю-все, що хочете. По готовності вийде відмінна м’ясо з ароматним гарніром.

Стейк з яловичини: смачно, просто, швидко

Якщо ви любите стейк, як приготувати його підкаже наш рецепт. Що потрібно:

  • яловича вирізка-500 гр. ;
  • сіль, трави, спеції-за смаком.

Яловичий стейк-рецепт одночасно простий і складний. По суті, стейк з яловичини-це смажене з двох сторін м’ясо товщиною не більше 1,5 см. Стейк з яловичини рецепт «з кров’ю» готується не більше 2 хвилин на кожну сторону, хочете рецепт стейк з яловичини «середньої прожарювання»-готуйте 3-5 хвилин з кожного боку, ну а добре проготовленія шматок м’яса смажити не довше 8 хвилин на кожну сторону. До речі, в процесі смаження можна і потрібно посипати м’ясо спеціями і зеленню, але ні в якому разі не попередньо! Так ви просто зіпсуєте продукт: сік витече, і ваш рецепт стейка вийде не самим апетитним. Тепер знаєте, як посмажити стейк з яловичини, тому можна приступати до готування.

І ще кілька секретів як приготувати стейк з яловичини:

Стейк з яловичини

1) використовувати краще філейний край без кісток і зайвого жиру;

2) нарізати шматки поперек , товщиною не більше 1-1,5 см;

3) підготувати сіль, лимонний сік або соус соєвий для обмазування м’яса;

4) розігріти сковороду з маслом до «серпанок»;

5) покласти м’ясо на сковороду, обсмажити до скориночки (час написано вище), перевернути на іншу сторону і трохи підсолити, помазати соєвим соусом або полити лимонним соком;

6) готові шматки викласти на жаропрочное блюдо і відправити на 2-3 хвилини в добре прогрітий духовий шафу, щоб довести м’ясо до готовності.

Як приготувати стейк з яловичини, ви знаєте. Але не варто відразу ж з духовки пропонувати м’ясо гостям. Він повинен постояти, щоб сік від країв розійшовся по всьому шматочку. Ось тепер ви точно можете дати пораду, як посмажити стейк з яловичини! Смачно, швидко, а головне-дуже просто!

Рулет з телятини: неймовірне блюдо на новорічний стіл!

Для початку вам доведеться вирішити, готовити рулет з телятини в духовці або на сковороді або же зробити рулетики з телятини з начинкою. У тому і іншому випадку рецепт може бути однаковим, тільки м’ясо можна брати не цілим шматком, а як на яловичий стейк, як приготувати який ви вже знаєте. Отже, що потрібно, щоб зробити рулет з телятини в духовці з начинкою:

  • край телятини без кісток;
  • 3-4 варених курячих яйця;
  • 1/2 склянки вареного рису;
  • 400 гр. грибів;
  • 1 пучок свіжої зелені;
  • Спеції-за смаком.

Найсмачніше на новий рік-це рулет з телятини. Готується просто, продуктів потрібно небагато, а при подачі страву поширює неземної аромат! До речі, якщо ви вибрали мясо правильно, і на ньому немає жиру, рецепт рулету з телятини буде однаково хороший як в гарячому, так і холодному вигляді. Для початку варто знати: якщо м’ясо не виходить відбити цілим шматком на великій рулет або ви купили довгий, але не широкий шматок, ріжте поперек, відбивайте і будуть відмінні рулетики з телятини з начинкою! А ось як готувати цю смакоту, ви зараз дізнаєтесь:

Рулет з телятини

1) Духовку розігріти на 180-200 градусів;

2) М’ясо відбити до однакової товщини (0,5 см) цілим шматком або стейками;

3) Змішати роблення яйця, дрібно покришений зелень, варений рис, свіжі гриби (можна брати мариновані, солоні), сіль і спеції;

4) На край відбитого пласта м’яса укласти начинку, згорнути рулетом, обмотати кулінарною ниткою і покласти рулет на деко. Так само точно вчинити з рулетиками.

Тепер залишається зібрати блюдо в духовку на +40 хвилин, періодично заглядаючи і поливаючи рулетики з телятини з начинкою або великий рулет соком. Немає соку, розбавте в склянці теплої води трохи сметани або майонезу, поливайте обережно, щоб не перешкодити скоринці «схопитися». Ось такий простий і швидкий рецепт рулету з телятини можна зробити на новий рік. Смачно, дуже ароматно і ситно.

Риба, запечена в духовці: простіше навіть не буває!

Будь-яка риба, запечена в духовці-це завжди смачно і дуже швидко. Крім того, рецепт риби, запеченої в духовці-це корисно, особливо для людей, вимушених обмежувати себе в харчуванні. І зовсім неважливо, як буде відбуватися запікання риби в духовці: з овочами, в соусі або фользі, головне знати, скільки запікати рибу в духовці і визначитися з рецептом: червона риба, запечена в духовці, філе риби, запечене в духовці, або ж буде річкова риба, запечена в духовці. Способів багато, але спробуйте самий виграшний і простий, що підходить під будь-який продукт.

Рецепт риби, запеченої в духовці з овочами, інгредієнти:

  • 1 морська, річкова або червона риба ;
  • 1 морква;
  • 1 головка цибулі;
  • 1/4 капустини білокачанної або трохи цвітної, кольрабі;
  • 1 лимон ;
  • 400 гр. грибів (можна свіжі, заморозку або мариновані);
  • 2 плавлених сирка без яскравого аромату;
  • Спеції-до смаку.

Якщо у вас червона риба, запечена в духовці, то масла практично не потрібно, тільки змастити посуд, в якій запікати. А от у випадку, коли готується річкова риба, запечена в духовці або сухувате філе риби, запечене в духовці, краще взяти 1 ст. л. масла рослинного і змішати з соком лимона. Так блюдо буде набагато соковитіше. Рецепти запікання риби в духовці різноманітні: в сковороді, в рукаві, фользі або в солі. Але краще ніж звичайне запікання риби в духовці на деку поки не придумано. Тим більше що це дуже просто:

Рецепт риби, запеченої в духовці з овочами

1) овочі промити, очистити і нарізати невеликими шматочками;

2) рибу випатрати, очистити від плавників, луски (якщо це не філе);

3) овочі вкласти в сковороду з маслом і добре протушкувати до готовності, можна додати трохи спецій, томатної пасти або порізану помидорку;

4) підготувати деко і вистилати його пекарської папером або фольгою, ці рецепти запікання риби в духовці приймають будь овочі, тому можете поекспериментувати;

5) викласти на деко половину овочів, зверху рибу (обмазану соком лимона і олією), на неї ще шар овочів.

Скільки запікати рибу в духовці покаже стан самої риби: час від часу потрібно протикати хвостову частину ножем, приблизний час готування 40 хвилин. За 10-15 хвилин до закінчення, посипати страву тертим плавленим сиром і дати підрум’янитися. Можна готувати рибку як цілком, так і порізати на шматки. Подавати страву краще порційно з овочами і соком, витопився при готуванні.

Фаршировані кальмари

Фарширувати кальмарів суцільне задоволення! У начинку можна брати те, що є вдома, робити з страви фігурки і прикрашати чим завгодно. Але спробуйте приготувати фаршировані кальмари в духовці-це гаряче запам’ятається вашим гостям дуже надовго!

Кальмари, фаршировані рисом, грибами і сиром інгредієнти:

  • 8-10 тушок кальмарів очищених сирих ;
  • 1/2 склянки вареного рису;
  • 4-6 курячих варених яєць;
  • 300 гр. свіжих або маринованих грибів;
  • 100 гр. тертого сиру;
  • 1 велика головка цибулі;
  • 1 середня морква;
  • 1 лимон для соку;
  • 1/4 ст. масла для смаження;
  • Спеції, майонез-за смаком.

Щоб кальмари фаршировані вийшли смачно, потрібно обов’язково обрізати щупальця і очистити тушки від плівки. Робити це просто: на 2 секунди опустіть тушку в крутий окріп, плівка легко очиститься навіть пальцями. Не забудьте прибрати дзьоб, він перебуває під щупальцями в центрі. Фаршировані кальмари-рецепти давно відомі й улюблені. Якщо ви не дуже поважаєте духовий варіант приготування, відваріть кальмарів 4 хвилини в підсоленій воді і начините рисом з майонезом, грибами і яйцями. Але все ж смачніше рецепт фаршировані кальмари, запечені в соусі в духовці. Його-то ви зараз і дізнаєтеся:

Фаршировані кальмари

1) очищені тушки замаринувати в суміші лимонного соку і спецій на +30 хвилин;

2) цибулю, моркву промити, очистити і нарізати якомога дрібніше (моркву потерти), проготовіть на маслі в сковороді 10 хвилин, додати порізані гриби;

3) протушкувати всі овочі, поки не витопиться рідина з грибів (можна брати печериці, гливи);

4) дрібно порубати яйця, змішати з рисом і трохи охолодженої засмажкою з овочів та грибів;

5) щоб кальмари фаршировані грибами, рисом і сиром вийшли смачніше, викласти половину тертого сиру у вже холодну начинку і добре промісити. Присмачити фарш сіллю, перцем, спеціями;

6) включити духовку на 200-220С;

7) вийняти кальмари з маринаду, обсушити і акуратно ложкою начинити тушки;

8) скріпити краю кальмарів зубочисткою, укласти в деко або форму, обмазати майонезом і поставити в духову шафу на 10 хвилин.

Можна приготувати фаршировані кальмари в духовці з соусом, наприклад грибним бульйоном, але тоді кальмари фаршировані будуть без золотистої скоринки.

Курка в молочно-часниковому соусі: чарівний аромат і непередаваний смак

Щоб випробувати ні з чим незрівняне відчуття задоволення, спробуйте приготувати курочку з молочно-часниковим соусом:

  • куряче мяско (філе чи з стегенець)-250 гр. ;
  • цибуля-1 головка;
  • часник-3 зубчики;
  • молоко-2 ст. ;
  • борошно-3 ст. л. ;
  • олія для смаження;
  • зелень, спеції-за смаком.

Курка в молочно-часниковому соусі може бути приготована з усієї тушки, тільки приберіть грудні кістки і шкіру, а також збільште кількість інших інгредієнтів. Курка в молочно-часниковому соусі, приготування:

Курка в молочно-часниковому соусі

1) філе або м’ясо бройлера порізати невеликими смужками;

2) цибулю очистити, нашаткувати півкільцями тонший;

3) очистити часник, пропустити через прес і змішати з половиною борошна і повною нормою молока;

4) присмачити соус сіллю і перцем;

5) викласти в сковороду цибулю, обсмажити до напівготовності і додати куряче м`ясо;

6) прогрівати протягом 4-6 хвилин, додати спеції і половину борошна, відразу промісити, щоб не було грудочок;

7) просмажити ще 2-3 хвилини, залити соус, закрити кришкою і тушкувати 5 хвилин. Не забувайте помішувати!

Залишилося тільки посипати страву дрібно нарубаної зеленню і курка в молочно-часниковому соусі готова!

Курка, фарширована картоплею: ??смачно до нестями!

Фарширована курка в духовці-рецепт для будь і кожної господині! Настільки все просто і смачно, що ні приготувати рецепт фаршированої курки в духовці неможливо! Отже, курка, фарширована картоплею, що потрібно:

  • куряча тушка-1,5 кг;
  • бульби картоплі-6-7 шт. ;
  • цибулина-1 шт. ;
  • майонез жирний-3 ст. л. ;
  • кетчуп домашній або покупний-3 ст. л. ;
  • спеції-за смаком.

Якщо не подобається курка, фарширована картоплею з цибулею, можна прибрати цибулю. Але з ним це блюдо виходить набагато соковитіше і смачніше. Рецепт фаршированої курки в духовці, приготування:

1) очистити цибулю і картоплю. Порізати цибулину дуже дрібним кубиком, а картопля краще натерти на тертці або теж порізати дрібно. Це робиться для того, щоб начинка як слід пропеклась;

2) курку промити, обсушити, нафарширувати присмаченою перцем і сіллю картопляною начинкою;

3) включити духову шафу на 200 С;

4) приготувати заправку з майонезу, кетчупу і спецій. Добре змастити тушку і залишити на 40 хвилин маринуватися у формі або на листі;

5) запікатися фарширована курка у духовці буде приблизно 40 хвилин.

Можна прибрати куру в рукав або загорнути у фольгу , але тоді не буде рум’яної поджаристой шкурки.

Рулет з курки

Рулет з курки-рецепт для тих, хто вміє і любить готувати. Якщо ви робили тільки рулет з лаваша з куркою, спробуйте приготувати звичайний курячий рулет-вам неодмінно сподобається ситну страву. Що потрібно:

  • 2 курячих філе;
  • 3-4 варених курячих яйця;
  • 300 гр. свіжих грибів;
  • 1 маленька цибулина;
  • 100 гр. тертого сиру;
  • Трохи масла, спецій і солі.

Рулет з курки готується дуже просто:

Рулет з курки

1) Загорнути куряче філе в плівку і відбити до товщини 0,5 см;

2) Порубати очищену цибулину, обсмажити на сковороді і додати почищені і порізані гриби. Гасити до повного випаровування рідини;

3) Варені яйця порубати, змішати зі злегка охолодженої грибний сумішшю і тертим сиром;

4) Присмачити начинку спеціями, покласти фарш на край філе і загорнути рулет ;

5) Обмотати рулет ниткою, укласти у форму і запікати в попередньо розігрітій до 180С духовці 30 хвилин.

Ось такий простий рецепт рулету з курки. Але може зробити рулет з лаваша з куркою, апетитне блюдо «а-ля домашня шаурма» робиться ще швидше!

1) Варене куряче м’ясо порубати;

2) Дрібно нашаткувати 1/4 вилка білокачанної капусти, обминути руками, щоб вона стала м’якою;

3) Натерти 100 гр. сиру на дрібній тертці, змішати з капустою;

4) Додати до начинки краплю майонезу, куряче м`ясо та спеції, добре промісити;

5) Загорнути фарш в лист тонкого лаваша, притиснути руками і трохи потримати в холодильнику.

Простий і смачний рецепт готовий! В якості начинки в рулет з лаваша з куркою чудово підходить варена кукурудза, рубані яйця, тертий варену картоплю, смажена куряча грудка та інші інгредієнти. Ви можете змішати куряче м’ясо з чим завгодно, головне, щоб продукти добре поєднувалися.

Бефстроганов з індички зі сметаною

Щоб приготувати бефстроганов з індички зі сметаною вам знадобитися:

  • філе птиці-500 гр. ;

  • цибуля ріпка-2 головки;
  • борошно-3 ст. л. ;
  • масло м’яке вершкове – 1 ст. л. ;
  • сметана средней жирности – 1/2 ст. ;
  • куриный бульон – 3/4 ст. ;
  • масло для жарки ;
  • специи – по вкусу.
  • Бефстроганов из индейки готовить очень просто и быстро. Сначала займитесь мясом, а потом уже и соусом:

    Бефстроганов из индейки со сметаной

    1) филе промыть и просушить, порезать брусками примерно 7 см, переложить в миску и слегка посыпать специями и солью. Оставить на 15 минут для маринования;

    2) лук очистить, порезать очень тонкими полукольцами;

    3) разогреть масло растительное в сотейнике и выложить лук;

    4) обжаривать до зарумянивания, оставить в сотейнике;

    5) в кастрюльку с толстым дном уложить масло сливочное, растопить и добавить 1 ст. л. муки, проготовить 1-2 минуты (постоянно помешивая), влить сметану и теплый бульон;

    6) соус сдобрить специями, проварить (помешивая) 30-35 минут и снять с огня;

    7) снова прогреть лук, добавить мясо индейки и присыпать мукой (2 ст. л. ). Готовить примерно 5-7 минут, чтобы мясо было мягким;

    8) аккуратно вылить в мясо с луком соус и закрыть крышкой.

    Тушиться бефстроганов из индейки со сметаной будет примерно 5 минут, настаиваться еще 15 минут. После можно открывать крышку и подавать бефстроганов из индейки к столу.

    Судак, жаренный на сковороде

    Приготовление судака требует немного терпения и сноровки. Известно, что судак жаренный слегка суховат, но рецепты приготовления судака настолько разнообразны, что вы непременно найдете свой любимый вариант и сделаете рыбу отменно вкусно! Как вкусно приготовить судака и что для этого нужно:

    • рыба судак (свежий) – 1 шт. ;
    • лук репка – 1 головка большая;
    • сметана или натуральный йогурт – 100 гр. ;
    • мука – 1-2 ст. л. ;
    • кипяток или рыбный бульон – 1 ст. ;
    • специи и приправы – по вкусу;
    • масло для жарки – немного.

    Судак, жаренный на сковороде в сметане это очень вкусно! И ингредиентов нужно совсем немного, а потому пора приступать к готовке. Приготовление судака:

    Судак, жаренный на сковороде

    1) Промыть рыбу, выпотрошить, удалить чешую и плавники, нарезать на куски;

    2) Лук почистить, нарезать очень тонкими полукольцами;

    3) Смешать муку и соль, высыпать на тарелку;

    4) В сковороде прогреть масло, окунуть куски рыбы в соль с мукой и обжарить на сковороде до полуготовности, убрать в чашку и оставить;

    5) Чтобы судак, жареный на сковороде был сочным, нужно сделать вкусный соус. Для этого лук обвалять в муке с солью, выложить в сковороду, где жарился судак и, постоянно помешивая довести до золотистого цвета;

    6) Добавить к луку теплый бульон или воду и тушить на небольшом огне примерно 25-30 минут, постоянно помешивая;

    7) Затем добавить к луковому соусу сметану, немного еще подсолить (по вкусу), выложить куски рыбы и прогреть 15 минут при малом кипении.

    Если вы берете на заметку рецепты приготовления судака, непременно попробуйте этот вариант. Рыба получается неизменно ароматной и очень нежной. И у вас никогда не возникнет вопроса: как вкусно приготовить судака! Подавать кушанье лучше порционно, с подливой и гарниром из вареного риса. Но можно кушать и без гарнира, кстати, такой судак хорош как в горячем, так и холодном виде. Приятного аппетита!

    Вересень 15th, 2015 by

    Варто почитати: