Новорічне печиво з глазур’ю «Дід Мороз». Подарунки на Новий рік своїми руками

Дід Мороз, який сидить під новорічною ялинкою, цілком може бути їстівним, якщо приготувати новорічне печиво з глазур’ю з цього рецепт.

Смачні новорічні вироби приємно готувати під Новий рік у колі сім’ї, це створює атмосферу затишку та свята, що наближається.

Якщо не полінуватися, змішати глазур не тільки синього, але і червоного кольору, то можна намалювати шубу Діда Мороза різних кольорів – червону і синю.

Наш рецепт новорічного печива з фото допоможе вам значно спростити приготування.

Час приготування: 2 години

Час повної готовності: 10 годин

Кількість: 7 штук

Склад:

маргарин – 75 г;

цукор – 110 г;

борошно – 185 г;

цукрова пудра – 310 г;

яйце – 3 шт.;

харчова фарба синя, сіра, кремова, чорна.

Рецепт приготування:

Дід Мороз. Друкуємо на щільному папері, вирізуємо по контуру, розміри дані в сантиметрах.

Беремо маргарин, цукор, борошно, одне яйце. Змішуємо тісто, будь-яким зручним вам способом і обов’язково прибираємо його в холодильник на 20 хвилин. Потім ділимо на рівні частини, тонко розкачуємо, вирізуємо по шаблону 7 заготовок.

Вирізані заготовки акуратно кладемо на деко. Печемо 10-12 хвилин в розігрітій духовці (170 градусів).

Діда Мороза спочатку малюємо на печиво олівцем (звичайним простим).

Беремо 2 яйця, відокремлюємо білки, робимо глазур. Для цього змішуємо в глибокій порцеляновому посуді цукрову пудру з білками до утворення білої, густий як жирна сметана, маси. Цю масу перекладаємо в посуд, що герметично закривається і, у міру потреби, змішуємо з харчовими фарбами. Фарби вибираємо якісні, рідкі або в порошку значення не має.

Робимо синю глазур, наповнюємо кондитерський мішок, зрізаємо кінчик під кутом, малюємо шубу.

Малюємо кремовою глазур’ю особа. Синій і кремовий колір можна покласти на печиво одночасно, вони практично не стикаються. А решта фарби накладаємо з проміжком 15-20 хвилин, який необхідний для висихання.

По краю шуби і шапки малюємо біле хутро і пишну білу бороду.

Малюємо чорні валянки, коли висохне хутро на шубі.

Мішок з подарунками малюємо сірої глазур’ю, а щоб він не виглядав понуро, робимо на мішку білі горошки.

Готовому Діду Морозу залишається намалювати чорні очі звичайним кондитерським маркером.

Новорічне печиво ховаємо в затишному місці, захищеному від цікавих очей і пустотливих рук, на 10 годин. Готову глазур, покрита тонкою засохлою скоринкою, ще дуже тендітна, боїться механічних пошкоджень. Зате коли вона висохне, печиво можна зберігати цілий місяць.

Квітень 29th, 2016 by

Варто почитати: