Ніжні сирно-апельсинові тістечка

Такий рецепт безсумнівно оцінять любителі цитрусового смаку у випічці. Ніжний повітряний бісквіт в поєднанні з легким сирним кремом та шматочками апельсина. Сирні тістечка з апельсинами не так вже прості в приготуванні. Але зате ви зможете здивувати домашніх або порадувати себе особисто вишуканим десертом.

Для бісквіта:

  • цукор – 3 ст. ложки;
  • апельсин – 1 шт.;
  • розпушувач тіста – 1 ч. ложка;
  • яйця – 3 шт.;
  • лимонний сік – 3-4 краплі;
  • мука – 4 ст. ложки.
  • Крем:

  • сир – 200 г;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • апельсин – 2 шт.;
  • сметана – 200 г;
  • збиті вершки для прикраси.
  • Яйця розділити, білки поки відставити убік, а в жовтки, всипати половину цукру і збити міксером до отримання світлої густої маси.

    Апельсин добре вимити, витерти і натерти його на тертці цедру. Також потрібно вичавити апельсиновий сік (апельсини бувають різні, але на таку кількість яєць потрібно не більше 60-70 мл соку). Влити сік у збиті жовтки.

    Викласти в ту ж масу натерту цедру.

    Борошно просіяти разом з розпушувачем. Все перемішати повинне вийти густе, але м’яке тісто.

    Окремо збити білки, додавши трохи лимонного соку і половину цукру. Порціями дбайливо ввести збиті білки в тісто.

    В результаті у вас вийде легке повітряне тісто для бісквіту.

    Вистелити деко пергаментом для випічки, змастити його маслом вершковим або соняшниковою і викласти тісто. Постаратися максимально розрівняти його по листу, щоб шар був більш або менш рівномірним.

    Випікати в розігрітій духовці 10-13 хвилин, залежно від товщини бісквіта. Перевіряти готовність сірником. Зняти разом з пергаментом на мокрий рушник, нехай трохи охолоне. Папір без проблем відокремлюється від коржа.

    Далі з паперу можна зробити заготовку за розміром майбутніх тістечок корж і нарізати на прямокутники.

    Прокрутити блендером сметану, сир і цукор.

    Апельсини почистити, відокремити часточки без плівок, нарізати не дуже дрібно. Перемішати.

    Зібрати тістечка, промазуючи сирним апельсиновим кремом.

    Кожне тістечко буде складатися з трьох бісквітних коржів. Дати тістечком час на просочення.

    Перед подачею прикрасити збитими вершками.

    Травень 6th, 2016 by

    Варто почитати: