М’ятно-апельсиновий чай

Для одних людей чаювання стало приємною традицією закінчувати прийом їжі, для інших – приводом провести час з близькими людьми, а деякі так взагалі починають день з чаю і ним же його закінчують.

Як би те ні було, вміти заварювати міцний і смачний чай повинні всі. А ще краще знайти і освоїти хоча б кілька рецептів приготування чаю з ароматними і корисними добавками. Ми вирішили запропонувати вам на пробу чай з м’ятою і апельсином.

Терпкий чай з легким присмаком та м’ятним апельсиновим ароматом буде актуальний як в холодну пору року, коли пити його краще обжігающе гарячим, так і в літній, коли напоєм можна насолоджуватися, заздалегідь охолодивши або з’єднавши з кубиками льоду. В останньому випадку і м’яту для заварювання чаю найкраще використовувати свіжу, благо знайти її буде досить легко.

Необхідні інгредієнти (на 1-2 чашки):

  • цедра 1 невеликого апельсина,
  • свіжовичавлений сік 1 апельсина,
  • 1 чайна ложка чорного крупно або среднелистового чаю,
  • 1 чайна ложка свіжої або сушеної м’яти,
  • 250 мл окропу,
  • мед за смаком.

Опис процесу приготування:

чайник або кружу обов’язково сполоснути окропом, насухо витерти і тільки після цього засипати туди необхідну кількість чорного чаю, м’яти і цедри апельсина.

Порада: цедру апельсина слід заздалегідь натерти з допомогою спеціальної маленької терки, намагаючись не торкнутися знаходиться під нею білу шкірку, так як через неї чай може досить сильно гірчити.

Залити суміш чаю, м’яти і цедри водою, температура якої повинна становити 95-100 градусів. Накрити заварник кришкою, а якщо є така можливість, то і укутати теплим рушником, залишити так на 15 хвилин.

Заварившийся чай процідити через дрібне ситечко і відразу ж розлити по чашкам.

У кожну кружку додати свіжовичавлений апельсиновий сік, а при бажанні і мед. Якщо на мед алергія, то його краще зовсім виключити або замінити цукром.

Порада: сік апельсина небажано видавлювати прямо в кухоль, так як є ризик того, що туди потрапить кісточка. Краще видавити його в окрему ємність, а потім акуратно перелити до свіжозвареної чаю.

Пити м’ятно-апельсиновий чай слід повільно і неквапливо, вдихаючи насичений цитрусовий аромат і насолоджуючись приємним смаком з легкою м’ятної гірчинкою.

Світлана Сорока

Так само рекомендуємо вам подивитися, як готуються напої на основі зеленого чаю.

Квітень 30th, 2016 by

Варто почитати: