М’ясо з соусом з листя селери

Тушковане м’ясо з зеленим соусом з листя селери – страва проста і повсякденне. Але яке ж воно смачне виходить!

Приготувати звичайне тушковане м’ясо з підливою ні в кого не складе праці. У більшості з нас саме тушковане м’ясо є одним з постійних обідніх страв. Пропонуємо трохи змінити звичну рецептуру і додати зелений соус з листя селери. Повірте, ви розкриєте абсолютно нове для себе страву. І воно, безперечно, повинно сподобатися!

Тушковане м’ясо з зеленим соусом з листя селери цілком можна подавати без гарніру взагалі. Саме зелений соус одночасно може виступити і стравою-гарніром.
Дуже важливо зелений соус зробити потрібної консистенції. Він не повинен бути рідким, швидше вязковатым і густим. Якщо перестаралися і додали багато підливи, то виправити становище можна збільшивши кількість використовуваної зелені. Якщо ж ця рада не допоміг, то в соус додайте трохи розтопленого вершкового масла.

Що стосується овочів, з якими гаситься м’ясо, то в даному рецепті вказаний лише цибулю, моркву і часник. При бажанні список овочевий допустимо розширити такими овочами, наприклад, як солодкий перець, цвітна капуста, кабачок, броколі, баклажани, спаржа. А ось картопля додавати не рекомендуємо. Він стовідсотково зіпсує кінцевий результат і вплине на смак готової страви.

М'ясо з соусом з листя селери.

Необхідні інгредієнти:

свинина (500 грам),

вода (1,5 літра),

сіль (за смаком),

лук ріпчаста (1 штука),

морква велика (1 штука),

часник (2 зубки),

листя селери (50 грам).

1. Свинину помити, порізати невеликими кубиками, посолити і злегка обсмажити на сухій сковороді.

Злегка обсмажуємо свинину.

2. Моркву потерти на крупній тертці, цибулю порізати кубиками, подрібнити часник.

Лук ріжемо , моркву натираємо.

3. У чавунному посуді закип’ятіть воду. У окріп перекласти зі сковороди м’ясо. Одразу ж до нього додати попередньо підготовлені овочі: цибулю, моркву і часник. Посолити за смаком. Згасити на середньому вогні 25 хвилин.

Тушкуємо 25 хвилин.

4.Помити і обсушити листя селери. Додати до них кілька ложок підливи і овочі, які тушкувалися разом з м’ясом.

До листя селери додаємо овочі.

5. За допомогою блендера измельчить, перетворивши масу в густе пюре зеленого кольору.

Подрібнюємо листя селери з овочами.

Готове тушковане м’ясо залишається викласти на тарілку і сервірувати з зеленим соусом з листя селери, який був приготований паралельно з м’ясом.

Тушковане м'ясо з зеленим соусом з листя селери.

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: