М’ясо в горщиках

До свята приготуйте м’ясо в горщиках. Це блюдо відноситься до числа найпопулярніших страв. Блюдо виходить вишуканим і урочистим. М’ясо готується одночасно з гарніром. Чудовий аромат і неперевершений смак підкорить всіх, хто спробує це частування.

Подається м’ясо в горщиках, поставлених на порційну тарілку. Їсти його можна як з самого горщика, так і виклавши на тарілку.

М’ясо в горщиках – страва не клопітна. Не треба за ним стежити і постійно перевіряти готовність страви. Воно буде готовий не раніше, ніж через 50 хвилин. Важливо горщик накрити на час запікання кришкою. Не піднімайте кришку протягом зазначеного часу під час приготування.
Як додаток до м’яса у горщику можна подати салат зі свіжих овочів або легкі сирно-овочеві закуски.


Необхідні інгредієнти:

свинина (400грамм),
ріпчаста цибуля (1 штука),
спеції, сіль і перець (за смаком),
вершкове масло (60 грам),
картопля (1 бульба середнього розміру на 1 порцію),
моркву (1 штука),
сир твердий (20 грам).

М’ясо в горщиках, приготування:

Крок 1.
М’ясо порізати великими кубиками. Посолити, посипати чорним меленим перцем, спеціями і залишити маринуватися на півгодини. Після м’ясо перекласти в глиняні горщики, заповнивши їх на 2/3.
Готуємо м'ясо.
Крок 2.
Порізати дрібно цибулю. Викласти цибулю в горщик поверх м’яса.
Нарізаємо цибулю і викладаємо його поверх м'яса.
Крок 3.
На цибулю необхідно покласти кубик вершкового масла.
Викладаємо вершкове масло.
Крок 4.
Наступний шар – картопля. Цей овоч очищається від шкірки і ріжуть тонкими (близько 2-3 мм) колечками. Викласти картоплю в горщик.
Викладаємо картоплю.
Крок 5.
На картоплю знову необхідно покласти кубик вершкового масла, а зверху викладається морква, порізана довгими брусками. Останній штрих – сир. Тонко порізаним сиром вкрити моркву, накрити горщик кришкою і відправити блюдо в духовку запікатися при температурі 180 градусів на 50 хвилин.
Викладаємо кубик масла, моркву і сир. Відправляємо запікатися.
Крок 6.
М’ясо з картоплею в горщиках готово!
М'ясо з картоплею в горщиках.

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: