М’ясні котлети

М’ясні котлети з яловичини і свинини – відмінне доповнення до гарніру на обід або сніданок. Готуються котлети дуже просто, і не вимагає додаткових навичок у приготуванні.

Завдяки тому, що котлети ви не будете смажити на рослинній олії, їх можна вживати і людям, яким заборонена така обробка їжі за станом здоров’я.

Склад:

1) М’ясний фарш (на ваш вибір) – 500 грам.
2) Хліб білий (не твердий) – ? буханця.
3) Цибуля ріпчаста (невеликий) – 2 шт.
4) Яйця курячі (холодні) – 2 шт.
5) Пшеничні сухарі – для обмакувания.
6) Сіль, перець, спеції, прянощі – за смаком.

Рецепт приготування:

М’ясний фарш викладіть в миску, якщо ви купили вже готовий. Якщо у вас є м’ясо, тоді приготуємо фарш в домашніх умовах.

Для цього візьміть м’ясо, це може бути і свинина, і яловичина, телятина, а можна взяти і кожного виду м’яса по шматочку. Потім пропустіть м’ясо через м’ясорубку, перемішайте.

Фарш готовий.

Хліб поломайте або поріжте на шматочки і замочіть в чистій воді. Замість води можна використовувати молоко.

Треба віджати хліб, щоб прибрати воду. Потім викладіть м’якоть до фаршу.

Ріпчасту цибулю очищаєте від лушпиння. Потім ретельно миєте і ріжете кубиками. Тільки дрібно.

Викладайте цибулю до фаршу і хліба. Ретельно перемішуйте, щоб у вас вийшла однорідна маса.

Тепер фарш треба добре посолити і додати потрібні спеції за вашим бажанням. Це може бути коріандр, чорний мелений перець.

Залишилося вбити два курячих яйця і добре перемішати фарш, щоб він став однорідним.

Фарш готовий.

Тепер насипте в тарілку трохи пшеничних сухарів, в яких ви будете вмочати котлети. Сформуйте кульки потрібного розміру.

Кожен кульку обваляйте в панірувальних сухарях.

Всі котлети викладіть на деко.

І акуратно рукою притисніть, щоб вийшла форма коржі.

Ставте деко в духовку і випікайте приблизно тридцять хвилин. Потім дістаньте деко з духовки і всі котлети переверніть. Знову поставте в духовку і випікайте ще дванадцять хвилин.

Результат:

Квітень 29th, 2016 by

Варто почитати: