Морський салат з восьминогом

Цей салат можна сміливо назвати вишуканою стравою і делікатесом. Складові салату настільки гармонійно підібрані по своїм смаковим якостям, що, об’єднавшись в одній страві, становлять дуже пікантну композицію.

Салат, з одного боку, готується просто і швидко. Все, що потрібно зробити, це почистити, нарізати, з’єднати інгредієнти і, сервировав, подати до столу. З іншого боку, готувати морських мешканців дуже складно. Досить неправильно почистити або переварити дари моря, як вони стають або неїстівними, або несмачними, або нестерпно жорсткими. І особливо складно готувати сирих восьминогів і кальмарів.

Якщо ви захочете приготувати морський салат з восьминогом, то прислухайтеся до наступних порад. По-перше, кальмари і восьминоги слід почистити перед варінням. З кальмарів, крім темної майже відсталою шкурки, необхідно зняти найтоншу плівку. Якщо не до кінця її зняти, то варені кальмари будуть дуже жорсткими. Восьминіг також в чищенні примхливий.

По-друге, варяться ці морепродукти по-особливому. Кальмар і восьминіг опускається тільки в киплячу підсолену воду. Кальмари варяться не більше 1,5 хвилини з моменту опускання у окріп, восьминіг – 40 секунд. Варити цих морських мешканців необхідно в різному посуді, щоб їх смаки не перебили один одного.

Морський салат з восьминогом.

Необхідні інгредієнти:

кальмари (2 тушки),

восьминіг (300 грам),

помідор (2 штуки),

кріп (30 грам),

молодий зелений лук (50 грам),

майонез (2 столові ложки),

сіль (за смаком).

Інгредієнти для салату з восьминогів.

1. Почистити акуратно кальмари. Відварити їх у підсоленій воді. Після варіння – остудити і порізати довгими смужками.

Чистимо кальмари і відправляємо їх вариться.

2. Відварити восьминогів. Якщо до варіння цей молюск погано очистився, то зараз (поки він гарячий) можна усунути всі похибки.

Відварюємо восьминога.

3. Порізати помідори невеликими акуратними кубиками. Важливо помідори вибирати не дуже водянисті. Нарізати слід тонким гострим ножем.

Нарізаємо помідори.

4. Восьминога також слід порізати після того, як він охолоне. Одного восьминога залиште для сервірування салату.

Нарізаємо осьминожку.

5. Кріп і молодий зелений лук дрібно порізати.

Нарізаємо зелень.

6. З’єднати всі інгредієнти салат, заправити майонезом, перемішати.

Салат з восьминогів.

Перекласти в салатник або порційну посуд, наприклад, в креманку, прикрасити неразрезанным восьминогом і подати до столу.
Зверху прикрашаємо салат восьминогом.

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: