Морквяний торт з молочним кремом

Делікатний і ніжний морквяний торт – кращий рецепт для дитячого меню. Якщо не найкращий, то, принаймні, «один із». Так і дорослим корисно частіше ласувати такий простий домашньою випічкою.

Цей рецепт підійде тим батькам, які зуміли привчити дитину до розумних кількостях солодкого. Простіше кажучи – це десерт для нерозбещених цукерками і тістечками дітей.

Морквяний торт з манкою, замішаний на кефірі, виходить в міру солодким. Невелика кількість масла, доданий в крем, допоможе добре засвоїтися бета-каротину. Саме ж тісто не містить жиру, тому торт буде доречний не тільки в дитячому меню, але і в меню батьків, які слідкують за своїм здоров’ям і харчуванням.

Інгредієнти для тіста:

  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • кефір – 4 ст. ложки;
  • морква терта -1 склянка;
  • мука – 4 ст. ложки;
  • манка – 2 ст. ложки;
  • сода – 1/3 ч. ложки.

Інгредієнти для крему:

  • цукор – 0, 5 склянки;
  • молоко – 1 стакан;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • вершкове масло – 1 ч. ложка.

Виберіть для торта соковиту солодку моркву яскраво-оранжевого кольору, так як від її смаку буде в значній мірі залежати смак морквяного коржа. Очистіть, помийте і натріть на тертці з малими отворами. При отмеривании склянки моркви спрессуйте її у мірній ємності.

Цукор збийте з яйцем.

Змішайте морква, яєчну масу, кефір і соду. Замість соди можна використовувати пів чайної ложки розпушувача, в цьому випадку змішайте його з борошном.

Додайте борошно і манну крупу (набирайте ложки з гірками). Разом з морквою тісто буде виглядати густим, але консистенція його самого (без моркви) повинна бути рідкуватий. Це не страшно – манна крупа зміцнить структуру коржа при випічці.

Готове тісто вилийте в змащену маслом форму. Якщо ви користуєтеся пергаментом для випічки, його теж потрібно змастити маслом, так як в тесті багато моркви, і до сухого пергаменту прилипне набагато більше тіста, ніж, наприклад, при випічці бісквіта.

Випікайте корж при температурі 180-200 С, поки його поверхня злегка не зарум’яниться.

Остиглий корж розрізати уздовж.

Для приготування крему змішайте цукор з борошном, залийте молоком і доведіть до кипіння.

Коржі змастіть остившім кремом і додайте зверху кокосову стружку або товчені горіхи.

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: