Делікатний і ніжний морквяний торт – кращий рецепт для дитячого меню. Якщо не найкращий, то, принаймні, «один із». Так і дорослим корисно частіше ласувати такий простий домашньою випічкою.
Цей рецепт підійде тим батькам, які зуміли привчити дитину до розумних кількостях солодкого. Простіше кажучи – це десерт для нерозбещених цукерками і тістечками дітей.
Морквяний торт з манкою, замішаний на кефірі, виходить в міру солодким. Невелика кількість масла, доданий в крем, допоможе добре засвоїтися бета-каротину. Саме ж тісто не містить жиру, тому торт буде доречний не тільки в дитячому меню, але і в меню батьків, які слідкують за своїм здоров’ям і харчуванням.
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для крему:
Виберіть для торта соковиту солодку моркву яскраво-оранжевого кольору, так як від її смаку буде в значній мірі залежати смак морквяного коржа. Очистіть, помийте і натріть на тертці з малими отворами. При отмеривании склянки моркви спрессуйте її у мірній ємності.
Цукор збийте з яйцем.
Змішайте морква, яєчну масу, кефір і соду. Замість соди можна використовувати пів чайної ложки розпушувача, в цьому випадку змішайте його з борошном.
Додайте борошно і манну крупу (набирайте ложки з гірками). Разом з морквою тісто буде виглядати густим, але консистенція його самого (без моркви) повинна бути рідкуватий. Це не страшно – манна крупа зміцнить структуру коржа при випічці.
Готове тісто вилийте в змащену маслом форму. Якщо ви користуєтеся пергаментом для випічки, його теж потрібно змастити маслом, так як в тесті багато моркви, і до сухого пергаменту прилипне набагато більше тіста, ніж, наприклад, при випічці бісквіта.
Випікайте корж при температурі 180-200 С, поки його поверхня злегка не зарум’яниться.
Остиглий корж розрізати уздовж.
Для приготування крему змішайте цукор з борошном, залийте молоком і доведіть до кипіння.
Коржі змастіть остившім кремом і додайте зверху кокосову стружку або товчені горіхи.