Молочно-рисова каша з гарбузом

Молочно-рисова каша з гарбузом корисна тим людям, у яких проблеми з кишечником. Завдяки чудодійним властивостям цього овоча – страву можна сміливо назвати лікувальним. Гарбуз чудово регулює роботу кишечника. Найприємніше те, що якщо правильно приготувати таку страву, то діти з превеликим задоволенням їдять це диво кулінарії.

Склад:

• 300 гр. гарбуза;
• 2,5 склянки молока;
• 1 склянку рису круглого;
• Цукор;
• Вершкове масло.

Рецепт приготування:

1. Перед тим, як приступити до приготування страви, огляньте м’якоть гарбуза. На ній не повинно бути потемніння і м’яких місць. Якщо такі є, то продукт не можна давати дітям. Ці вади говорять про те, що овоч лежав у холодильнику більше трьох днів. В очищеному вигляді гарбуз довше зберігати не можна.

2. Очистіть шкірку ножем так, щоб не залишилося зелені. Далі м’якоть потрібно натерти на тертці.

3. Зазвичай гарбуз вариться швидше рису, але при варінні виділяє в молоко особливий аромат, яким нам і потрібно просочити крупу. Коли молоко майже закипіло, киньте в нього гарбуз і помішуйте ложкою, очікуючи закипання.

4. Промитий рис додається в блюдо через 7 хвилин після того, як молоко закипіло. Далі кашу треба томити на повільному вогні 15 хвилин. Через це час додайте цукор за смаком і 50 гр. вершкового масла. Поставте каструлю з вже майже готовою кашею в тепле місце і накрийте товстим махровим рушником, щоб максимально довго утримувати високу температуру. Так рис вбере залишки молока і вершкового масла і придбає відмінний смак.

5. Через 30 хвилин кашу можна подавати до столу.

Результат:

Квітень 17th, 2016 by

Варто почитати: