Молочно-полуничний коктейль з морозивом

Жарким літнім вечором склянку молочного коктейлю з морозивом і полуницею цілком може замінити легкий вечерю. Ви просто будете сидіти, не поспішаючи потягувати його з трубочки, а коли доп’єте все до останньої краплі, то зрозумієте, що вам нічого іншого вже не хочеться. Хіба що ще декількох глоточков такого коктейлю.

Полунично-молочний коктейль можна приготувати двома способами: швидким і дуже швидким. У першому випадку вам будуть потрібні свіжі ягоди полуниці, з яких потрібно приготувати пюре, а потім додати в коктейль. Другий варіант – для лінивих. Чи для такої ситуації, коли полуничного напою хочеться, але полуниці вже не роздобути. Тут можна просто замінити їх спеціальним полуничним сиропом для коктейлів – він продається в супермаркетах. Цей сироп відрізняється високою концентрацією: у нього більш інтенсивний колір і смак, ніж, наприклад, у сиропу з полуничного варення.

Спеціально для вас «Кулинариада» публікує обидва рецепта – користуйтеся на здоров’я.

Коктейль зі свіжих ягід полуниці

Інгредієнти:

  • молоко – 1 л;
  • морозиво вершкове (бажано пломбір) – 350 г;
  • полуниця – 500 г;
  • цукор – 4 ст. ложки.
  • Ягоди полуниці перебираєте, миєте, видалити плодоніжки, покласти в склянку від блендера, засинаєте зверху цукром і перетираєте в однорідне пюре. Морозиво рубайте ножем на великі шматки, складаєте в глибоку миску і дайте йому постояти 5-7 хвилин, щоб воно трохи підтануло. Розм’якшене вершкове морозиво легше збивати. Додаєте до нього полуничне пюре і перемішуєте легкими рухами. Потім вливаєте охолоджене молоко і включаєте міксер. Перші 1-2 хвилини збиваєте коктейль на мінімальній швидкості, потім її поступово збільшуєте, поки над поверхнею молока не підніметься висока піна з бульбашок. Коктейль переливаете у високі склянки, прикрашаєте їх краю свіжими ягодами, надрізаними по вертикалі, і тут же подаєте до столу.

    Коктейль з полуничним сиропом

    Інгредієнти:

  • молоко – 1 л;
  • морозиво – 400 г;
  • сироп полуничний для коктейлів – 4 ст. ложки.
  • Підтануло морозиво складаєте в глибоку ємність, у якій буде зручно збивати його міксером. Додати сироп і молоко. Потрібно взбити міксером так само, як зазначено в попередньому рецепті. Коктейль завдяки сиропу забарвиться у ніжний рожевий колір – не такий насичений, як дають свіжі ягоди, але все одно привабливий і апетитний

    Квітень 29th, 2016 by

    Варто почитати: