Каші, мабуть, – найбільш проста їжа, не вимагає тривалої готування, завжди смачна і всіма улюблена, в тому числі і рисова каша на молоці. Якщо на вашій кухні знайдеться хоча б два-три види круп, то ваша сім’я гарантовано забезпечена смачним сніданком, обідом і вечерею. На основі круп готується неймовірну кількість смачних страв, до того ж така їжа дуже корисна для організму, легко перетравлюється і підходить навіть малюкам. Саме з круп починається дитячий прикорм, саме кашами рекомендують харчуватися людям з проблемами здоров’я. Так що їжте каші, і ви завжди будете залишатися у формі.
Ну, а найсмачнішими кашами, безсумнівно, вважаються саме ті, що були приготовані на молоці. Молочні каші дуже гарні для сніданку, але і на вечерю вони також відмінно підійдуть. Сьогодні ми будемо готувати рисову молочну кашу. У даному рецепті використовувався довгозернистий непропаренный рис, він найбільш оптимально підходить для приготування молочної каші. Круглий рис теж цілком підійде для цієї мети, але от з пропаренным краще не експериментувати. Його краще використовувати для приготування інших страв – наприклад, рису з овочами або рису з м’ясом.
Розрахунок інгредієнтів наведено на 2 порції.
Інгредієнти:
Молоко наливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Інтенсивність вогню середня.
Відразу ж можна додати цукор і щіпку солі (вона вигідно відтінятиме смак рису в молоці).
Рис промиваємо в ситі або просто в склянці, потім додаємо в каструлю з молоком.
Зменшуємо вогонь і готуємо рисову молочну кашу на малому вогні протягом 25-30 хвилин (до повної готовності рису).
Потім залишаємо кашу постояти хвилин 10, після чого знімаємо пінку з її поверхні або просто перемішуємо ложкою всю кашу.
Важливо правильно відрегулювати вогонь, інакше молоко під час кипіння просто витече через борти каструлі. Найменший вогонь цілком достатній для того, щоб каша залишилася в каструлі.
Готову рисову молочну кашу розкладаємо по тарілках і подаємо ще гарячу до столу. Деякі люблять додавати в таку кашу невеликий шматочок вершкового масла. Приємного апетиту!