Млинці з печеним яблуком рецепт з фото

Дорогі господині, сьогодні я хочу поділитися з Вами рецептом приготування млинчиків з печеним яблуком. Раніше, в основному, я готувала млинці з картоплею і грибами, різними м’ясними начинками, так як моя сім’я не особливо любить солодкі млинці. Але тут, прийшла осінь – пора врожаю і у нас встигло дуже багато садових яблук. Треба ж кудись їх дівати! І ось, вирішила спробувати зробити з них начинку для млинців. Якщо просто яблука натерти на тертці і змішати з цукром, то вони дадуть сік і будуть витікати з млинців, та й смак вийде кисло – солодкий.

Як то не дуже смачно буде, погодьтеся? Тому, я їх просто запекла в духовку… ну, загалом, нічого поки розповідати не буду, з рецепту самі все зрозумієте і побачите. Скажу лише одне: сім’я була в захваті, млинці пішли на «Ура» за п’ять хвилин. Навіть мені, практично, нічого не дісталося. Якщо хочете порадувати своїх близьких чимось смачненьким на сніданок, то млинці з печеним яблуком будуть якраз до речі. І так, щоб приготувати млинці, нам знадобиться.

Що потрібно, щоб приготувати млинці з печеним яблуком:

Склад:

Молоко – 1 склянка (200 мл)

Яйця – 3 штуки.

Борошно – 2.5 склянки

Цукор – 4 ст. ложки.

Сіль – 1 чайна ложка

Яблука – 4 штуки (якщо плоди не великі)

Ванілін – 1 пачка.

Цукрова пудра – 1 пачка

Рослинна олія для смаження.

Як приготувати млинці з печеним яблуком:

Рецепт приготування:

Увага! Якщо Ви будете використовувати замість садових яблук, магазинні (особливо кислих сортів), то обов’язково зніміть з них шкірку.

Яблука ретельно миємо гарячою водою (при необхідності чистимо шкірку). Видаляємо серцевину з кісточками і ріжемо на невеликі шматочки. Потім, на деко кладемо фольгу або папір для випікання, змочуємо її холодною водою. Викладаємо яблука, рівномірно розподіляючи їх по всьому листу. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо приблизно 10 -15 хвилин (поки не стануть м’якими).

Поки наші яблучка рум’яняться в духовці, ми займемося приготуванням тіста для млинців. Візьмемо не глибоку каструлю або миску, наллємо в неї 2 склянки кип’яченої води і 1 склянку підігрітого молока. Додамо 3 яйця, сіль, цукор, ванілін і ретельно розмішуєм віночком до утворення піни.

Потім невеликими порціями всипаємо борошно, не перестаючи помішувати тісто (щоб не було грудочок). Тісто має бути не дуже густим, і не надто рідким (вообщем як на млинці).

На розігріту сковороду наливаємо олію і смажимо млинці. Не забувайте помішувати тісто, щоб борошно не осіла на дно. Багато рослинної олії не лийте, інакше млинці будуть занадто жирні.

Коли яблука испекутся, і стануть м’якими – можна їх діставати. Гарячими кладемо в глибоку миску (стаканчик з-під блендера) і збиваємо в пюре, додаючи цукрову пудру. Ретельно перемішуємо. Ну ось, начинка теж готова.

Наша страва майже готова! Тепер беремо млинець, в середину кладемо 1 – 2 чайні ложки запеченого яблучного пюре.

Загортаємо в довільній формі (трубочкою, конвертиком, куточком, кому як подобається).

Квітень 21st, 2016 by

Варто почитати: