Меню для Великого посту

До підбору рецептів для пісного меню під час Великого посту потрібно підходити з особливою ретельністю. Так як для кожного християнина час Великого посту – це особливий час. У ці дні людина прагне до очищення, духовному, фізичному, моральному. Щоб пройти цей шлях, доводиться виявляти велику витримку і силу волі.

Як постити так, щоб не завдати шкоди організму? Що вживати в їжу і як її правильно приготувати, щоб ваше тіло сказала вам «спасибі»? На всі ці питання ми постараємося дати вам вичерпні відповіді.

Для початку пропонуємо вам переглянути рубрику «Пісні другі страви«, тут ви зможете знайти прості рецепти смачних страв на кожен день, так і на будь-яке торжество.

Одна з головних потреб організму – це потреба в білках. У звичайний час її можна задовольнити, вживаючи в їжу м’ясні та молочні продукти. У дні Великого посту їх можна замінити на страви з бобових. Супи на основі бульйону з квасолі, гороху та сочевиці з додаванням інших овочів (буряк, картопля, морква, цибуля, капуста) можуть стати повноцінним першим блюдом на обід. А який смачний борщ можна зварити з сочевиці, вийде дуже смачно.

Не забудьте про те, що бобові перед приготуванням потребують попередньому замочуванні. Можна піддати квасоля або сочевицю варіння або гасіння. У цьому випадку доповненням до страви можуть бути, наприклад, томатна заправка з цибулею або часниковий соус. Використання різноманітних прянощів зробить ваше блюдо не тільки гарним і смачним, але і корисним.

Загальновідомо, що каші є джерелом мікроелементів, вітамінів і вуглеводів. Але відсутність в цьому блюді масла або молока роблять його прісним і несмачним.

А якщо використовувати каші для начинки? Млинці з гречкою і грибами, голубці з рисом, овочами і морепродуктами порадують вас своїми поживністю і приємним смаком.

Навіть у Великий піст іноді хочеться порадувати себе і своїх близьких чимось солоденьким. Пироги і пиріжки з прісного дріжджового тіста з начинками з фруктів, горіхів, джему – це гідна заміна тортів з вершковими кремами.

Гідності пісних страв не вишуканості, а в простоті і корисності. Радійте тому, що маєте, любите і не ображайте своїх близьких, а їжа нехай буде лише джерелом фізичних сил і енергії.

І закінчуючи нашу статтю про те, як потрібно харчуватися посаду і складати пісне меню, пропонуємо вам велику кількість пісних салатів, які можна знайти тут.

Квітень 15th, 2016 by

Варто почитати: